Gackom pučkom učilištu Otočac od Ministarstva kulture RH 607.000 kn

0

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac za svoje aktivnosti i projekte u 2015. godini od Ministarstva kulture RH dobiva 607.000 kuna, doznali smo od ravnateljice Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac Nade Avsec.
Tim sredstvima financirat će se brojne aktivnosti od kojih su, arheološka istraživanja „Stari Grad“ Otočac, konzervacija Mitreja u Čovićima i na Špilničkom polju, Smotra folklora, nabava narodnih nošnji, tečaj sviranja dangubice, radionica kulturne baštine kao dio Muzejske djelatnosti, te digitalizacija otočkog kina.
U okviru spomenutih sredstava Ministarstva kulture RH 150.000 kuna ide za uređenje pročelja zgrade Gackog pučkog otvorenog učilišta.
Radovi na obnovi pročelja zgrade Gackog pučkog učilišta u tijeku su i izvode ih djelatnici otočkog poduzeća „BAB“. Završetak radova planiran je 20. kolovoza 2015. godine. Radovi na obnovi pročelja GPOU Otočac izvodit će se u skladu sa svim zakonom propisanim normama uvažavanja izvornosti, odnosno pod nadzorom Konzervatorskog odjela Gospić.

Dražen Prša