Klubu „Rux“ nove kolajne!

0

GOSPIĆ – Powerlifting club „Rux“ zadnjih je godina poznat u državi kao neumorni rušitelj rekorda u bench pressu i deadliftu. Ove je nedjelje klub pod vodstvom predsjednika Marija Rukavine-Ruxa, u restoranu „Prašina“ priredio vrlo atraktivno natjecanje pod nazivom „Lika RUX Power 2015.“ Okupilo se 90 snagatora i snagatorica iz cijele Hrvatske pa je sami pogled na natjecatelje izazivao divljenje publike. Kako se i očekivalo, ionako uspješni „Rux“ na svojem je terenu bio dostojan ličke krvi i korijena nenadmašnog Marijana Matijevića.
Naša Antonela Perković je u kategoriji   do 52 kg junior podigla 42.5 kg bench press i zauzela 1. mjesto. Nikolina Grbac u kategoriji do 63 kg junior podigla je 57.5 kg i također odnijela zlatnu medalju,  što je i njen novi rekord. Antonio Jelinić-Ćiban nastupao je u dvije discipline.  U kategoriji do 59 kg kadeta srušio je osobni i državni rekord u benchu jer podigao 91 kg  i osvojio 1. mjesto. Antonio je u podizanju s poda mrtvom dizanju podigao ili povukao 155 kg što je extra rezultat za osobu kilaže svega 58 kg i kadeta, te je to i novi državni rekord. Mario Jovanović u kategoriji do 74 kg junior podigao je u bench pressu 130 kg i također osvojio 1. mjesto.
Tek je nešto slabije prošao državni prvak Hrvoje Rogić u kategoriji do  83 kg junior. Podigao je 150 kg bench i zauzeo 2. mjesto u iznimno jakoj konkurenciji. Bio je ovo prvi nastup za Ivana Matanića, kategorija kadet do 83 kg. Ovaj je debitant briljirao podigavši čak 105 kg i dostojno se ovjenčao zlatnom medaljom. Ante Buneta u kategoriji do 105 kg senior podigao je 160 kg, što mu je bilo dovoljno za 2. mjesto. Bio je tu i Viliam Ded, novi clan „Rux“ tima iz Bjelovara. Kako je rekao, želio je nastupiti za ekipu „Ruxa“, najuspješnijeg kluba u RH. Vili je nastupao u kategoriji 120+ seniora te podigao 180 kg i osvojio 1. mjesto.
Predsjednik „Ruxa“ Marijo Rukavina Rux priča je za sebe. Po prvi put nastupio je u kategoriji do 120 kg, a inače je rekorder u dvije kategorije u RH: do 93 kg i do 105 kg. Uporni Marijo je od zadnjeg natjecanja koje je održano prije 2 mjeseca u Đurđevcu morao dobiti oko 16 kg mišićne mase da bi prešao i mogao nastupati u kategoriji do 120 kg  na natjecanju u svojem gradu. Kada    je izašao na vagu sa 105.2 kg , podigao je u bench pressu  200 kg te zasluženo osvojio zlatnu kolajnu.
Sljedeća stanica za ekipu „Rux“ teana je Vukovar i novo državno prvenstvo gdje ce svakako padati novi rekordi. Ovo što se jučer dogodilo u „Prašini“ bilo je nešto što su Gospićani vidjeli po prvi puta u svojem gradu. Organizacijski gledano, kao i s postignutim rezultatima natjecanje „Lika Rux Powerlifting 2015“ nadmašilo je sva očekivanja.

L.O.