Naslovnica Gradovi Dražen Bobinac – čovjek koji je obilježio povijest

Dražen Bobinac – čovjek koji je obilježio povijest

5

Danas su se ispred vječnog počivališta Dražena Bobinca u prigodi obilježavanja četvrte godišnjice smrti poklonili, položili cvijeće, zapalili svijeće i odali dužan pijetet supruga Josipa, gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, predsjednik GV Otočca Slaven Prpić,  potpredsjednik GV Otočca Josip Grčević, pukovnik HV u mirovini Davor Peitel, predsjednik UHDDR LS županije Božo Bižanović  i Nikola Grahovac.

Dražen Bobinac bio je čovjek koji je obilježio povijest jednog vremena, vremena kada se stvarala samostalna i nezavisna država Hrvatska. Veterinar po struci, bio je prvi gradonačelnik Otočca, osnivač HDZ-a za Liku, brigadir HV-a, predsjednik Kriznog stožera za Liku te zapovjednik Voda za specijalne namjene vojne policije i ustrojitelj obrane grada Otočca. Njegovi sugrađani i Ličani pamtit će ga kao gradonačelnika koji je gradio mostove, ne samo one brojne na rijeci Gacki, nego i mnoge mostove među ljudima zauzimajući se za mir, razumijevanje, dogovor i snošljivost u teškim ratnim vremenima.

„Moj kolega, pokojni Dražen Bobinac u tom jednom mračnom razdoblju rata bio je svijetla točka i vodilja prema boljoj budućnosti, stvaranju slobodne Hrvatske. Ipak, ako se vratimo četiri godine unazad, kada nas je napustio Dražen Bobinac, ne možemo zaboraviti kakav je bio njegov ispraćaj i to građani Otočca neće zaboraviti. Mi ne zaboravljamo da je bio istjeran iz stranke koju je stvorio, a danas četiri godine kad gledamo na to, nadam se da su shvaćanja drugačija i vjerujem da se u HDZ-u mnogo toga promijenilo. Mi smo osnovali udrugu Dražen Bobinac, ove godine pokušat ćemo iznaći sredstva kako bismo postavili bistu pokojnom Draženu Bobincu. Različita su mišljenja gdje ju postaviti i kako to izvesti, no pred nama je vrijeme u kojem ćemo iznaći najkvalitetnije rješenje. Neka su razmišljanja da to bude u parku pred našom crkvom, vjerujem da ćemo uvažavajući struku i povijesni značaj Dražena Bobinca iznaći najbolje rješenje“, kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.

Gospodin Bobinac bio je onda i danas prepoznatljiva ličnost svakom građaninu grada Otočca, bio je naš vođa u najtežim vremenima, predvodnik koji nas je objedinio, koji je dao sebe za Hrvatsku. Obično kažu da o mrtvima sve najbolje, no ja sam o njemu uvijek imao lijepe riječi i mišljenje, jer on je bio vitez, otac, građanin i gradonačelnik. Prošle su četiri godine od kad nas je napustio, ali ostaju nam uspomene i sjećanja, mi nastojimo uvijek pamtiti lijepa, ali i teška vremena koja smo proživjeli zajedno s njim. Mi, njegovi prijatelji, svake godine posjećujemo njegov humak, njegovo počivalište jer prijatelji se ne zaboravljaju. Gospodin Bobinac je bio gradonačelnik svih građana, on nije razlikovao ljude po bilo kojoj osnovi; i oni koji ne poštuju svoju prošlost i svoje velikane, neće imati ni budućnost, kazao je potpredsjednik GV Josip Grčević.

 

Dražen Prša

5 Komentari

  1. Ljepa gesta našega gospodina Gradonačelnika koji je ovim činom prekinuo dugogodišnje bezobzirno zanemarivanje lika i djela čovjeka koji je zadužio Grad Otočac i Liku ali i mnoge ljude naše Gacke doline, nažalost ja se ne mogu oteti ružnim uspomenama na mračno doba bivše vlasti hdza koji su pokušali obezvrijediti gospodina Bobinca i njegove zasluge, Jurkovića i njegovu marionetu Barkovića koji su zajedno sa jurišnicima hdz-a iz Gospića izdali ovaj grad za osobne ciljeve i fotelje i umjesto da su sljedili njegovi primjer, oni su grad Otočac opustošili i financijiski ga dokrajčili a mnoge su onda institucije iz grada otišle odonda u Gospić i ljudi onda s njima. Gospodinu Bobincu treba što prije staviti spomenik u centru grada i jako i svesrdno podržavam tu inicijativu i ne ponovilo se nikad ono od prije.

  2. aha, a sa stipom nam je kao bolje, evo grad cvjeta, svaki dan 5 do 10 radnih mjesta, ni jedan zaposlen uhljeb, sve obrazovani i sposobni, projekte ni ne treba radit, lova iz eu sama dolazi jer ek kad cuje kakve to svjetske face i veleumovi vode otocac sami dolaze i kucaju na vrata gradske kuce i nude lovu… ma i potuku se cekajuci u redu da ih stipa primi :/ ma dajte molim vas, nikadvece spodobe, nesposobnjakovici i nepismenjakovici nisu vodili ovaj grad

  3. drazen bobinac je bio legenda i vodja ,otocac je tada bio grad,a sad smo taoci dobre volje tomajica i njegovih veza sa linicem kojeg vidimo svaki dan u nekim aferama,da ne blokira grad itd,dakle na sto smo spali da o linicu i tomajicu ovisimo ,,,pa zar nema nekog da napravi program ,okupi ekipu i krene sa projektima i saNACIJOM TIH NASTALIH DUBIOZA ITD

  4. JURKOVIC I BARKOVIC NISU GOSPOICKE MARIONETE gopsic je centar zupanije,a zupanijski hdz je tada pravilno postupio izbacivsi ksotelca iz hdz-a jer vidimo da sad koalira sa partijom i doveo je drugove na vlast i sad ovisi o tomajicu i navodno linicu,znaci doveo je i sebe i grad u sraman polozaj,kakva je to razvojna politika? gdje su projekti strategija itd??znaci cilj je bilo samo srusiti HDZ i sto sad?? blokada ??sad nema rjesenja,lako je rusiti a teksos tvarati,,svi smo sad taoci jednog covjeka mile tomajica kojeg vise necu napadati jer covjek je ok,morma biti lokal patriot i kako mi je jedna lukavi iskusni obavjestajac rekao,pusti ga i hvali,jer ce umjesot njega doci neki sposoban ,nadobudan i opasan spreman na sve,..i u pravu je,neke politicke protivnike treba drzati kao malo vode na ddlanu,,,

  5. Aj nenade da ne budem prost i ne rečem svašta. Braniš jurkovića, zašto? Pa on je kriv za gubitak vlasti HDZ-a u otočcu. Tko mu je Jelena? Čime je ona zaslužila da bude gradska vijećnica ? Gradonačelnik Kostelac je izabran voljom građana, znači on je legalno izabrani gradonačelnik. O gradskom vijeću bi se dalo raspravljati. Po meni, ono je nelegalno, izigrana je volja građana. Kada će izaći lista onih koje je grad upisao na Veleučilište i platio njihovu školarinu. Mahači zastavama su zauzeli radna mjesta onima koji su otišli iz Otočca, završili fakultete i naučili nešto. Upravo bi oni mogli pomoći otočcu sa svojim znanjem da što prije izađe iz krize a ne ovi savjetnici sa crnim šeširima koji ni sebi ne znaju dati savjet.

Comments are closed.