Naslovnica Gospić Novi rekordi u Memorijalnom centru „Nikola Tesla“

Novi rekordi u Memorijalnom centru „Nikola Tesla“

4

SMILJAN – Prošla je godina za    Memorijalni centar „Nikola Tesla“ bila u znaku još jednog rekorda. Voditelj  te  ustanove Mile Čorak ističe činjenice i poslovne rezultate koji se povećavaju iz godine  u godinu.

Mile Čorak
Mile Čorak

-Tijekom 2013.  godine  postave Memorijalnog centra vidjelo je više od 28 200 posjetitelj, rekao nam je M. Čorak. U usporedbi s godinom ranije, odnosno 2012. godinom, to je povećanje od  4 500 posjetitelja. Pojačani marketing i naša ekipiranost, kao i sve veća popularnost ove ustanove  uvjetovali su sve veći broj posjeta Teslinog memorijalnog centra. Što se tiče ove godine mi smo optimisti, unatoč recesiji i ekonomskoj situaciji u RH. Već sada imamo brojne najave grupnih posjeta za svibanj i lipanj, kada imamo špicu sezone. Ljeti su brojniji individualni posjetitelji, a rujan i listopad su nam ponovno u znaku većih organiziranih grupa posjetitelja, rekao nam je Mile Čorak, voditelj Memorijalnog centra „Nikola Tesla“. Nakon preuređenja spomen-područja i izgradnje novih sadržaja i postava Memorijalni centar ponovno je otvoren  10. srpnja 2006. godine, na 150. obljetnicu rođenja velikog svjetskog genija.

M. S.

4 Komentari

  1. Bravo, ali to je i dalje jako malo u odnosu na potencijal. Trebalo bi se povezati na neki način s Plitvicama i obalnim dijelom.

    Baš kao što treba osmisliti cjelovitu ponudu, Plitvice + Gacka + Tesla + Velebit + Utočište za mlade medvjede itd

  2. Možda bi trebalo izbaciti Grudena iz ponude? Od samog otvaranja Muzeja vrti se isri film. O vodičima ne želim, zaposleni prema podobnosti?

  3. Lijepo, lijepo, 28 200 posjetitelja i tu se uzela neka parica, a ameri i dan danas uzimaju postotak od proizvodnje svih elektromotora proizvedenih u cijelome svijetu uzimajući si za pravo naplaćivati izume čovjeka koji je rođen na mjestu na kojemu turisti koji dođu posjetiti rodnu kuću ne mogu popiti niti čiste vode. Da nije tragično bilo bi smiješno.

  4. Bravo! Borite se, mladi ste. Tako veliko ime a ovako zanemareno to je naša sramota.
    Prije 49 godina sam zapisao narodnu pjesmu posvećenu Nikoli Tesli koju nitko ne želi snimiti. Jedan “veliki” stručnjak je rekao da mora proći još puno godina da to postane narodna pjesma.

Comments are closed.