PERUŠIĆ-ČANAK-RAMLJANI – Po drugi puta ove godine Udruga dragovoljca i veterana Domovinskog rata-ogranak Opatija posjetila je nekadašnje ličko ratište i mjesta gdje su tijekom rata branili Hrvatsku. Predvođeni predsjednikom ogranka  Mirkom Novoselovićem u Liku su ovoga puta stigli i učenici Medicinske škole Rijeka. Na ovaj se način na terenu zaokružila cjelina, odnosno projekt pod naslovom «Da se ne zaboravi» u čiju su realizaciju uključeni svi nastavnici i učenici Medicinske škole u Rijeci. Voditeljica projekta Elda Koradža predvodila je ekskurziju od 50-ak srednjoškolaca, a novinarima je istaknula osnovne smjernice  projekta.

  – Ovim projektom želimo učenike potaknuti na razmišljanja o svemu što se ovdje događalo tijekom Domovinskog rata, o veličini žrtve koju su branitelji podnijeli i o štovanju tih žrtava. Kako smo istaknuli u projektu on u odgojnom smislu ima njegovanje osjećaja domoljublja. Projekt «Da se ne zaboravi» provodimo kroz vannastavne aktivnosti, a kao što se i sami možete uvjeriti učenici u njemu rado sudjeluju, rekla nam je Elda Karadža.

     Karavana je posjetila Gospić i Perušić, da bi se potom uputila na nekadašnju prvu crtu bojišnice. Komemoracije su održane kod spomen obilježja u Pocrnićima, Čanku i u Ramljanima, na mjestu gdje poginuo Marino Cvetković, čiji je otac Marin također obišao sva mjesta stradanja hrvatskih branitelja. Govoreći o najtežim borbama koje su se ovdje odvijale Mirko Novoselović je istaknuo činjenice kako su u jesen 1991. godine, osim Ličana, branitelji pristigli s šireg područja Rijeke, Liburnijskog kraja i iz Zagreba. Samo u Čanku poginulo je 25 dragovoljaca  i 6 mještana, dok je u borbama tijekom Domovinskog rata  na širem području Perušića poginulo više od 60 branitelja.

                                                                                                  M. S.