“Advent u Otočcu – Božićna čarolija u Gackoj“

Grad Otočac i HGK – Hrvatska gospodarska komora ŽK Otočac i Grad Otočac i ove su godine domaćini tradicionalne, pete po redu, manifestacije “Advent u Otočcu – Božićna čarolija u Gackoj“ koja će se održavati 17. i 18. prosinca 2011. godine na središnjem gradskom trgu u Otočcu.

„ Advent u Otočcu“ svečano je danas u 11 sati otvorio župan ličko senjski Milan Jurković, dok su se prigodnim riječima brojnim posjetiteljima i izlagačima obratili gradonačelnik Otočca Mario Barković i predsjednik HGK ŽK Otočac Joso Brajković.

Nastavak ispod oglasa

Na ovogodišnjoj dvodnevnoj manifestaciji, uz tradicionalni božićni sajam, gastronomsku ponudu, kulturno – zabavni sadržaj i program za djecu, manifestacija je obogaćena prezentacijom sira i meda iz svih krajeva Hrvatske, čijoj su organizaciji doprinijeli sirana “Runolist“ i Pčelarska udruga, “Maslačak“ iz Otočca.

„Advent u Otočcu“ okupio je 85 izlagača iz svih krajeva Hrvatske i kao kao takav je jedinstveno turističko, kulturno i gospodarsko događanje u Ličko – senjskoj županiji i Gradu Otočcu, koje iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posjetitelja, čime se čvrsto pozicionira na karti turističkih i sajamskih manifestacija kontinentalne Hrvatske u zimskom periodu. Ove godine, kao partneri manifestacije su Grad Biograd na Moru i Općina Višnjan, koji su svojim sudjelovanjem dodatno obogatili sajamski sadržaj i zabavni program.

Cilj manifestacije, kako ističu u HGK ŽK Otočac je skrenuti pozornost i senzibilizirati javnost na vrijednost sačuvanih znanja i vještina u tradiciji i rukotvorstvu u Hrvatskoj općenito, približiti široj zajednici raznolikost proizvoda hrvatskih proizvođača, poticati građane na aktivnije uključivanje u očuvanje vrijednosti vlastite proizvodnje, stvoriti još jednu priliku postojećim proizvođačima, tvrtkama, obrtnicima i udrugama diljem Hrvatske da prikažu svoj rad, da se međusobno bolje upoznaju, razmjene iskustva i ideje te planiraju buduće zajedničke aktivnosti na dobrobit zajednice.

Izložbeno-prodajni sajamski dio Adventa obogaćen je kulturno-zabavnim programom i tradicijskom gastronomskom ponudom.

Dražen Prša