„Poštujte naše znakove“ – edukacija senjskih mališana

0
Poštujte naše znakove

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ senjskim mališanima u Dječjem vrtiću Travica predavanje o sigurnosti i ponašanju u prometu održali su djelatnici Policijske postaje Senj.

Riječ je o edukaciji kojoj je svrha da se djecu od najranije dobi nauči pravilnom ponašanju u prometu kako bi vlastitim ponašanjem doprinijeli smanjenju prometnih nezgoda.

Mirko Bičanić, djelatnik PP Senj, „vrtićare“ je poučio kako prelaziti cestu i kakvo značenje ima koja boja na semaforu, kojom stranom ceste pješaci moraju hodati, a posebno je naglasio kako djeca za vrijeme vožnje ne smiju sjediti na prednjem sjedalu automobila.

Kako bi ih se što lakše uočilo na cesti, posebice u noći i tijekom tmurnog i maglovitog dana, policajci su mališanima uručili prigodne poklone koje su pripremili MUP i HAK Senj, a radi se o fluorescentnom ruksaku, reflektirajućoj narukvici i bedžu i slikovnici o pravilima ponašanja u prometu.

Nakon teoretskog dijela mališani su na poligonu ispred vrtića vozili autiće i bicikle i primjenjivali pravila ponašanja u prometu kako bi ih što bolje usvojili.

Od djelatnika PP Senj saznali smo da će PU Ličko – senjska u Senju uskoro organizirati predstavu „HAK – ove prometne pustolovine“ namijenjenu djeci predškolske obi te učendicima 1. i 2. razreda osnovne škole.

A.P.