„U Veleučilištu politika ne smije biti na prvom mjestu“!

3

   GOSPIĆ – Promocijom 83 prvostupnika ekonomike poduzetništva  i upravnog prava Veleučilišta  „Nikola Tesla“ zabilježilo je još jedna  uspjeh. Kako je u uvodnom dijelu rekao dekan mr.sc. Branislav Šutić, ovo je pobjeda mladosti i želje za znanjem.

-Kada je ova ustanova krenula s radom prije 6 godina, mnogi su bili pomalo skeptični, bilo je kritika kako je riječ o politički ishitrenom koraku. Strpljivim radom, ekipiranjem i stvaranjem prostornih uvjeta dokazali smo kako je naša percepcija bila ispravna, a rezultat toga je što je naše veleučilište postalo Hrvatska u malom jer ovdje studiraju mladi iz gotovo cijele Hrvatske, zaključio je mr.sc. Šutić. Gradonačelnik Milan Kolić je uz čestitke  diplomantima i njihovim roditeljima istaknuo važnost procesa obrazovanja kao jedinog ispravnog načina potrebnog za  svekolikom ekspanzijom društva u cjelini.

Oglas

-Svjedoci smo nedavnih  političkih poteza u Veleučilištu „Nikla Tesla“ koji su u zadnje vrijeme donijeli puno polemika u javnosti, rekao je župan Milan Jurković. Nije dobro da se politika miješa u rad ove i ovakvih ustanova, da Upravno vijeće donosi nezakonite odluke o smjeni dekana jer  u Veleučilištu politika ne smije biti na prvom mjestu  i voditi glavnu riječ.  Čast je biti visoko obrazovana osoba u 28 po redu državi EU i to želim danas istaknuti. Danas je po nekima  trebao biti  smak svijeta. Mi smo optimisti i s optimizmom gledamo na budućnost, istaknuo je župan M. Jurković. Saborski zastupnik dr. Darko Milinović smatra da Veleučilište „Nikola Tesla“ od prvoga dana ispunjava sve svoje temeljne zadaće.

– Mnogi su prije 6 godina  smatrali da ovome gradu i  ovoj županiji ne treba Veleučilište, smatrali su to nepotrebnim i nemogućim. Bio sam jedan od onih koji su mislili drukčije. Danas je lijepo gledati ove mlade i obrazovane ljude koji će zajedno s nama nastaviti graditi Hrvatsku. Ova je institucija  dala više generacija diplomanata, to je naš ponos, to je zalog optimistične budućnosti. Dekan je kazao, a ja ću potvrditi, da su vas učili vrhunski predavači, ugledni  profesori koji su još jedna garancija  da ste prisvojili velika znanja koja ćete sutra primjenjivati na svojim radnim mjestima. Završit ću s Einsteinovom izrekom:“ Onaj koji zna- osuđen je djelovati“!

   Svečanu dodjelu diploma uveličale su svojim nastupima operne dive Sandra Bagarić i Martina Tomčić.

M. S.