Marijan Kustić, Nada Marijanović i  Željko Biondić su zaredali sa političkim porazima. Nakon što je uslijedila promjena društvenog ugovora Lika cesta, Nada Marijanović, sada već bivša predsjednica Skupštine je pokušala sazvati izvanrednu sjednicu Županijske skupštine pod mentorstvom Kustića, Šutića i Biondića. Htjeli su na taj način oblatiti župana Milinovića koji prema njihovim riječima nije smio promijeniti društveni ugovor bez njihovog znanja, odnosno suglasnosti Skupštine. Vodila se tu burna polemika i Milinović je uvjeravao da to nije tako i odnio prvu političku pobjedu nakon što nije izglasan proračun.

Umirovljenik Biondić pokušao javno blatiti Milinovića

Podsjetimo se kako je na samoj Skupštini umirovljenik kojega je politika spasila od mirovine optužio Milinovića kako je u tom slučaju kršio zakon. Hoće li sada Biondić (rušio Nekića, bio nezadovoljan Kustićem, hvalio prošle godine puno lošiji proračun itd.) smoći snage ispričati se zbog javnog blaćenja župana Milinovića na Županijskoj skupštini. O Željku Biondiću, bivšem gradonačelniku koji je prema našim informacijama imao i posla sa zakonom te zašto je toliko odan Mariju Kustiću (a prije toga Darku Milinoviću ) u narednim danima.

Omalovažavajući Gospićane i povjerenika Radoševića Kustić pokazao politički diletantizam

Mario Kustić još je jednom pokazao ne samo da želi poniziti Gospić i Gospićane (smijenio dva člana HDZ – a u ŽUC – u po nalogu   Šutića i uz pomoć SDSS-a) te je još jednom pokazao politički diletantizam kada je pokušao ne izvanrednoj Skupštini rušiti autoritet župana ličko-senjskog. O njegovim samo slučajnim dolascima u Liku već svi dobro znaju. Kako nam pričaju koalicijski partneri on se hvali da ima preko 20 000 kn u HNS- u te da će mu još biti bolje kada ga smijene i ne bude predsjednik Županijskog odbora  HDZ – a Ličko-senjske županije. Marijan Kustić, kako je župan Milinović i sam rekao na Županijskoj skupštini svoj karakter je pokazao ne javljajući se na telefon nakon što je obećao da će HDZ podržati proračun. Oko članova HDZ – a iz Gospića koje je smijenio nije čak ni priupitao povjerenika Radoševića čime je ovaj došao u neugodnu situaciju a tim činom Kustić mu je narušio autoritet predsjednika Povjerenstva HDZ – a Grada Gospića.

Istinski HDZ – ovci ne mogu podržati politiku Kustića i Šutića –

dvojca koji želi poniziti Gospić

Sada se vidi koliko su bili u pravu, kako ih je Milinović nazvao sedmorica  veličanstvenih kada su prešli iz HDZ –a u nezavisne vijećnike ne želeći dignuti ruku da Marijan Kustić postavi umjesto utemeljitelja HDZ – a i predsjednika Temeljnog ogranka  HDZ – a Gospića, Ernesta Petryja. Hoće li Marijan Kustić, Nada Marijanović i umirovljenik Željko Biondić smoći snage ispričati se skupštinarima na uznemiravanju, a Milinoviću na pokušaju blaćenja i njegove diskreditacije.

V.I./L.O.