„Advent u Otočcu“ – „6.Božićni sajam“

4

Otočac – HGK ŽK Otočac i Grad Otočac organiziraju šesti po redu Božićni sajam u oviru manifestacije „Advent u Otočcu“ koji će se održati 15. i 16. prosinca 2012. u Otočcu.  To je tek jedan od pokazatelja uspješne suradnje HGK – ŽK Otočac i Grada Otočca s posebnim naglaskom na širenju partnerstva na planu organizacije.  „Božićni sajam“ održat će se u velikom grijanom šatoru u središtu Otočca, na Gradskom trgu.

Advent u Otočcu je jedinstveno turističko, kulturno i gospodarsko događanje u Ličko-senjskoj županiji i gradu Otočcu, koje iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posjetitelja. Time se čvrsto pozicionirao na karti turističkih i sajamskih manifestacija kontinentalne Hrvatske u zimskom periodu. Na ovogodišnjem Adventskom sajmu 15. i 16. prosinca sudjelovat će 61 izlagač, a posebno smo zadovoljni što se radi istovremeno o izlagačima iz cijele Hrvatske koji nam stalno dolaze, ali i o brojnim izlagačima koji dolaze po prvi put, i to zahvaljujući dobroj preporuci izlagača koji su već sudjelovali na Adventu u Otočcu, istaknula je  Irena Banić. Dodala je da je ove godine partner manifestacije Grad Bakar koji će nastojati predstaviti ono ponajbolje u gospodarstvu i kulturi.

Na Božićnom sajmu ponuda će biti bogata prehrambenim proizvodima zahvaljujući sudjelovanju OPG-a, ponajviše iz Slavonije i Dalmacije, suhomesnati proizvodi, sirevi, vina, rakije, likeri, med, kolači, tjestenina, proizvodi od maslina…Stiže i jako puno kreativaca, udruga koje se bave izradom unikatnog nakita, blagdanskih ukrasa, poklon programa, kozmetike, ženskih rukotvorina. Dolaze i proizvođači odjevnih predmeta kojima se svidjelo sudjelovanje na jesenskom sajmu „Kupujmo hrvatsko“, pa stižu opet. Neki kažu da su na prošlom Adventu, ili Jeseni u Lici, napravili dobar posao, pa su si s nadom u uspjeh osigurali mjesto za sudjelovanje i ovaj put. Bit će dostupna ponuda iz gotovo svih dijelova Ličko-senjske županije, a većina domaćih izlagača s prijašnjih sajmova bit će tu i sada. To je mjesto na kojemu u predblagdanskom okruženju želimo okupiti sve naše poslovne partnere, poduzetnike, institucije, udruge i pojedince s kojima uspješno surađujemo tijekom godine, te zajednički našim sugrađanima omogućiti zanimljivo druženje, uz božićne pjesme i u veselom blagdanskom raspoloženju ponuditi im božićni program darova, ukrasa i sl. proizvoda vlastite proizvodnje iz svih krajeva Hrvatske.  Svrha ove manifestacije je doprinos oživljavanju i očuvanju bogate zanatske i trgovačke tradicije vezane uz Grad Otočac. Cilj nam je skrenuti pozornost i senzibilizirati javnost na vrijednost sačuvanih znanja i vještina u tradiciji i  rukotvorstvu u Hrvatskoj općenito, približiti široj zajednici raznolikost proizvoda hrvatskih proizvođača,  poticati građane na aktivnije uključivanje u očuvanje vrijednosti vlastite proizvodnje, stvoriti još jednu priliku postojećim proizvođačima, tvrtkama, obrtnicima i udrugama diljem Hrvatske da prikažu svoj rad, da se  međusobno bolje upoznaju, razmjene iskustva i ideje te planiraju buduće zajedničke aktivnosti na dobrobit zajednice, ističu u HGK ŽK Otočac.

Dražen Prša