U gradskoj športskoj dvorani u Otočcu tijekom subote i nedjelje održava se tradicionalni, međunarodni 10. Božićni sajam.

Danas je upriličena svečanost otvorenja 10. Božićnog sajma koji se održava u organizaciji Turističke zajednice Grada Otočca, Hrvatske gospodarske komore ŽK Otočac, u partnerstvu sa Privrednom komorom Unsko sanskog kantona.

Predstavilo se 68 izlagača iz cijele Hrvatske od kojih 15 iz Bosne i Hercegovine.

Poseban je trenutak svake godine, svakog prosinca otvorenje Božićnog sajma u sklopu manifestacije „Advent u Otočcu – Božićna čarolija u Gackoj“. Tijekom dva dana sajmovanja, stvarat će se novi poslovi, prijateljske veze, dva dana druženja na sajmu koji je najbliže Božiću od svih od svih dosadašnjih u organizaciji TZ Grada Otočac i pokrovitelja HGK ŽK Otočac.

Svečanom činu otvorenja sajma nazočili su potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj, generalni sekretar Privredne komore Unsko-sankog kantona Nihad Šušnjara, zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković, predsjednik Gradskog vijeća Otočca Slaven Prpić, msg. Tomislav Šporčić, dir. TZ Grada Otočca Mladenka Orešković, predsjednik HGK ŽK Otočac Joso Brajković…

Nazočnima se obratila potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj koja je kazala :

„Deset godina održavanja ove manifestacije, potvrda su ustrajnosti organizatora da se i u ovo blagdansko doba godine promiču proizvodi hrvatskih proizvođača. Svjesni smo da je Ličko senjska županija suočena sa mnogim problemima u gospodarskom i socijalnom pogledu, negativna demografska kretanja posljedica su stradanja u Domovinskom ratu, kao i migracije stanovništva. Rješavanje problema, bolje prometne i funkcionalne povezanosti ove županije sa ostatkom zemlje bitno bi utjecali na brži gospodarski oporavak. Ovom prilikom pozivam sve vas gospodarstvenike kao i predstavnike institucija da ulažete dodatne napore kako bi iskoristili prednosti koje ima Ličko senjska županija. Nositelji budućeg gospodarskog razvoja mali su poduzetnici kojih je 95 posto u ukupnom broju svih poslovnih subjekata u ovoj županiji, što može biti vaša prednost jer male se tvrtke lakše i brže prilagođavaju potrebama tržišta, imaju mogućnost bolje organizacije te mogu ponuditi iznimno personalizirane proizvode i usluge. Malo i srednje poduzetništvo Ličko senjske županije svoj potencijal ima i u sektoru turizma, poljoprivrede, trgovine i ekološki prihvatljive industrije. U svom radu HGK posebnu pozornost daje malom i srednjem poduzetništvu, a kao servis gospodarstvu komora će još snažnije podupirati vaše poslovanje brojnim novim kvalitetnim uslugama koje vam stoje na raspolaganju“ – kazala je potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj.

Deseti Božićni sajam u Otočcu organiziran je uz pomoć partnera Privredne komore Unsko sanskog kantona čiji je generalni sekretar Nihad Šušnjara kazao da mu je osobito zadovoljstvo dovesti privrednike, obrtnike, predstavnike javnog sektora Unsko sanskog kantona odnosno BiH na Božićni sajam, a posebno raduje dugogodišnja uspješna suradnja sa HGK ŽK Otočac jer i obrtnici i privrednici iz Ličko senjske županije redoviti su izlagači na njihovom Međunarodnom ekološkom sajmu „Ekobiz“ koji se organizira svake godine u mjesecu rujnu.

Deseti međunarodni Božićni sajam u Otočcu službeno je otvorio je zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković koji je tom prigodom uputio riječi dobrodošlice.

„Ovo je 10-ti, možemo reći jubilarni adventski sajam čije je organizator TZ Grada Otočca i HGK ŽK Otočac i sajam sam po sebi govori da je svake godine sve bolji i bolji, i kvaliteta je sve očitija, što potvrđuju i ovogodišnja, nova iznenađenja na sajmu“ – kazao je zamjenik gradonačelnik Otočca Nenad Janković.

D.P.