Foto: Wikipedia

Pod sloganom “Čipka, bajka niti…” od 20. do 23. lipnja u gradu Pagu održat će se 10. Međunarodni festival čipke s bogatim programom izložbi, radionica i koncerata.

U tri festivalska dana na nekoliko lokacija u gradu bit će postavljene izložbe čipke; u programu su radionice Paške i Idrijske čipke, održat će se modna revija “Nosiva tradicija”, a nastupit će KUD Družina iz Paga i Gradska glazba Pag.

Kako se nekada živjelo u gradu Pagu posjetitelji će moći vidjeti u Staroj paškoj ulici, u organizaciji udruge Paška alka. Za zabavu i klapsku pjesmu pobrinut će se klape Ragusa i Kampanel.

Na festivalu će se, u prizemlju Kneževog Dvora, moći pogledati izložbe zemalja sudionica festivala te radovi iz Njemačke, Bugarske, Crne Gore, Mađarske, Češke, Švicarske, Slovenije i Hrvatske.

Festival organizira Turistička zajednica grada Paga i Društvo paških čipkarica “Frane Budak”, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, te pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Zadarske županije.

L.O.