Redarstvenik Josip Jović prva je žrtva Domovinskog rata. Poginuo je na „Krvavi Uskrs“ 1991. godine i taj dan se zapravo uzima kao dan početka velikosrpske agresije na RH. I ove godine MUP RH i Policijska uprava ličko-senjska najavljuju središnju komemorativnu svečanost za 31. ožujka od 11 sati. Sadržaj ovoga događanja odredit će epidemiološka situacija.

Dosadašnjih godina redovno je bio organiziran ultramaraton od Karlovca do Plitvičkih jezera, sa dionicom od 83 km. Udruga specijalne policije „Grom“ iz Karlovca i Atletski Klub „Plitvice“ organiziraju 11. Memorijalni ultramaraton Karlovac- Plitvice u spomen na Josipa Jovića. Start utrke je najavljen za 30. ožujka u 22 sati iz Karlovca, a cilj na Plitvicama kod spomen obilježja oko 9 sati idućeg dana.

Predsjednik AK „Plitvice“ Leopold Špehar govori kako se na temelju odluke skupštine AK „Plitvice“ i ove godine odlučilo sezonu utrka ponovno otvoriti sa Memorijalnom utrkom za Josipa Jovića.

-Na prijedlog dečki iz Udruge specijalne policije „Grom“ ove godine krećemo opet iz Karlovca. Želja nam je da što više ljudi sudjeluje u ovom ultramaratonu, uz ekipu koja će istrčati svih 83 km organiziramo i neprekidno štafetno trčanje od Karlovca do Plitvica u kojem će svatko moći sudjelovati sa svojom dionicom. Broj osoba za sudjelovanje u štafetnom trčanju je ograničen na maksimalno 30 osoba. Nakon što smo na svojem facebook profilu objavili poziv na ovu utrku, do danas nam se javilo više od 80 sudionika ultramaratona iz cijele Hrvatske i iz BiH. Prijave se i dalje mogu izvršiti na e-mail: a.k.plitvice@gmail.com! Kotizacija se ne naplaćuje, sve je besplatno. Želimo sudionicima osigurati besplatan autobus do Karlovca, majice, tuš i topli obrok za sve sudionike, rekao nam je Leopold Špehar iz AK „Plitvice“.

L. O.