GOSPIĆ – Ove godine Odjel za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilište u Zadru, sudjeluje u organizaciji 12. Festivala znanosti. Festival pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta organiziraju  Sveučilištu u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru u suradnji s Tehničkim muzejom i British Council-om, u razdoblju od 7. do 12. travnja 2014. godine.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Središnja tema ovogodišnjeg Festivala znanosti su „VALOVI“. Na Festivalu znanosti, Odjel za nastavničke studije u Gospiću predstavit će se 11. 4. 2014. godine, a za tu prigodu organizirane su radionice i prezentacije kroz koje će studenti našeg Odjela učenike potaknuti da svijet oko sebe pogledaju kroz „drugačije naočale“ kako bi se osvijestilo postojanje valova svuda oko nas.

Festival će se održati u dvorani i prostorijama nastavničkog Odjela. Za učenike razredne nastave Osnovne škole dr. Jure Turića organiziran je grupni posjet pod vodstvom učiteljica i učitelja u razdoblju od 8-12 sati. Učenike predmetne nastave iste škole kao i učenike Strukovne škole i Gimnazije u Gospiću pozivamo da nas posjete u razdoblju od 13-17 sati.

lo