Tradicionalna 13. po redu „Eko Etno Gacka“ opravdala je očekivanja brojnih stanovnika Ličko senjske županije, izlagača iz Lijepe naše, organizatora i posjetitelje koji su i ove godine nazočili jedinstvenoj manifestaciji ovakvoga tipa koja se održava u Hrvatskoj.
Bila je to prigoda predstavljanja raznolikosti domaće radinosti, suvenira, narodnog veza, likera, rakija, prehrambenih proizvoda ali i poučno edukativnih i zabavnih sadržaja za one od najmanjih do najvećih „nogu“. Izlagače, natjecatelje i posjetitelje 13. Eko etno sajma pozdravio je zamjenik gradonačelnika Nenad Janković koji je istaknuo da je i ove godine zahvaljujući Turističkoj zajednici Grada Otočca upriličen Eko-Etno sajam čija je organizacija na zavidnom nivou. Dodao je da su 20 izlagača i dvadeset i sedam ekipa koje se natječu u kuhanju lovačkog kotlića potvrda interesa i zanimanja za ovu manifestaciju.
Divnim mirisima koji su se tijekom jučerašnjeg dana širili centrom Otočca odgovarali su još divniji okusi lovačkih gulaša. Eko etno sajam, 13. po redu, u organizaciji TZG Otočca okupio je u gradskom parku čak 27 ekipa u natjecanju u pripremanju lovačkih kotlića i nije bilo jednostavno izdvojiti najbolje. Istovremeno je 20-ak eko-etno izlagača prezentiralo proizvode svojih OPG-a, udruga ili samostalnog obrta.
Stručno kuharsko povjerenstvo (Darko Klobučar, Mario Barković i Stjepan Borić) odlučilo je da 3. mjesto pripada ekipi „Veprića“, 2. mjesto ekipI „BK Barkan“, a prva nagrada za najbolji gulaš pripala ekipi „Gačanskih konopaša“. Za najsimpatičnijeg kuhara – kuharicu izabrana je Ivana iz volontera kuterevskog Utočišta za medvjede koja je vodila spremala vegetarijanski kotlić.
Za najuređeniji štand proglašen je štand PA Klek iz Ogulina, a svima je nagrade uručila direktorica TZG Otočca Mladena Orešković uručila je nagrade svim dobitnicima. Lovci LI „Gacka“ iz Otočca i ove su godine za građanstvo pripremili kotlić .
Dražen Prša