Bučni motori, glasni rock’n’roll i gomila zabavnih događanja, obilježili su ovogodišnji moto susret otočkih motorista i njihovih prijatelja, koji je u petak navečer započelo kao manifestacija koju već 14. godinu za redom organizira Hrvatski moto klub Otočac, što je ujedno i prigoda za obilježavanje 20. godina rada i postojanja tog kluba. Tako je u petak na igralištu iza Osnovne škole upriličeno okupljanje motorista te glazbena večer na kojoj su nastupili Zvonimir Ostović i Neven Nešo Vojić, uz glazbenu točionicu koja je trajala do jutarnjih sati.
Tijekom subote okupljanjem motorista iz svih krajeva Hrvatske a potom i moto defileom pokazana je sva „moć“ i ljepota zaljubljenika u motore. Po procjenama organizatora okupilo se preko dvije stotine motorista iz Hrvatske, BiH i Slovenije ali i onih koji su se u svom proputovanju kroz Otočac zaustavili na igralištu iza osnovne škole. Moto defile u kojem su učestvovali oni sa „do kraja nabrijanim motorima“ i oni sa „tek nabrijanim motorima“, krenuo je sa igrališta iza osnovne škole preko Čovića a onda su se na sinačkom Trgu prijateljstva osjetile sve moći motonih pila, para, jauka i cviljenja guma. Niti jednom oku nisu promakle sve te moćne mašine na dva kotača, dobra glazba koja u toj prilici dolikuje, dobra cuga, poneki stisak i zagrljaj dugo neviđenih prijatelja ali i plavokose i dugonoge, kako kažu „go-go“ plesačice.
Iz Sinca pa pravo za Otočac, na mjesto gdje je sve i počelo. I onda moto igre, Starmali, i nastup Sandi Cenova i njegovog sastava. Kažu da će sve to trajati do zore, vjerujemo, jer znamo kako to otočki motoristi rade, a tradicija i godine iza njih naučili su ih puno toga. Dobro odrađeno, kao i svaki puta do sada.
Dražen Prša