Davor Peitel, Božo Bižanović, Ivica Majer

I ove godine održat će se tradicionalni, sada već „14. Susreti djece hrvatskih branitelja“ u Savudriji.
Kako smo doznali od predsjednika ŽO UHDDR koji je i županijski koordinator za ova natjecanja Bože Bižanovića, djeca iz svih županija od 01. do 03. rujna boravit će u Savudriji, odmaralištu “Vladimir Nazor”, gdje će imati mogućnost iskazati svoja sportska umijeća i vještine u malom nogometu, graničaru i odbojci ali i u kulturnim radionicama i društvenim igrama.
„Prema onome koliko smo dobili prava da prijavimo učesnika, što je administrativno i što nije dobro jer čini određenu redukciju, za što je ministar Matić uskratio sredstva, i mi smo morali ograničiti broj učesnika. Tako da ove godine ŽO UHDDR Ličko senjske županije ide na susrete u Savudriji sa 21 učesnikom, sa po sedam u svakoj disciplini. Tu sam ja kao koordinator te tri voditelja Ivica Majer, Davor Peitel i Edi Majer. Vjerujem da uživamo dovoljno povjerenja jer smo kroz dosadašnjih 14 godina uz sreću, uloženi trud i rad ostvarili zavidne rezultate bez ikakvih neželjenih događaja“ – kazao je Božo Bižanović.
Uz sva nastojanja da se djeci hrvatskih branitelja pruži ono što je najbolje i najadekvatnije, predsjednik ŽO UHDDR Božo Bižanović je dodao da uvijek nailaze na neke, koji sa strane gledaju na sve te aktivnosti i na neprimjeren način komentiraju sve što se radi. No kad bi gledali na sve to, djeca bi bila najviše oštećena. Djeca nisu zaslužila da male ljudske intrige, zločesti jezici zadiru u njihove živote. Svima onima koji misle da mi ne vodimo brigu da li su to djeca hrvatskih branitelja, a sigurno da jesu, mi poručujemo da su u ovoj Gackoj dolini 1991 godine svi bili branitelji, žene, djeca, i svi oni koji su bili u Otočcu, kada je u ovom gradu bilo najmanje stanovnika. Upravo zbog toga i djedovi i bake iz Ličko senjske županije zaslužni su njihova unučad barem nešto imaju iza Domovinskog rata, barem nekakvu pažnju, a ovo je samo jedan mali djelić toga, dodao je Bižanović.
Na susretima djece hrvatskih branitelja u Savudriji učestvovat će djeca od 1. – 5. razreda (mlađa dob) te djeca od 5. – 1. razreda srednje škole (starija dob).
Jedan od onih koji već niz godina prati djecu branitelja na susretima djece Ivica Majer kaže da je ponosan što ima tu čast voditi djecu branitelja pogotovo jer se uvijek ostvaruju zapaženi rezultati.
„Uvijek se vraćamo sa zlatnim i srebrnim medaljama a samo prošle godine od ukupnog broja od 21 natjecatelja vratili smo se sa 10 zlatnih, 2 srebrne i jednom brončanom medaljom. Bili smo u stvari jedna najuspješnija županija na susretima djece hrvatskih branitelja. Za sve te rezultate uloženo je puno rada i truda i uvijek smo u vrhu kad se dijele medalje. Svi ti rezultati samo su jedan od doprinosa promoviranja naše Ličko senjske županije i Grada Otočca“ – kazao je Ivica Majer.
Dražen Prša