21-godišnjak jurio 241 km/h po autocesti kod Gospića!

Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (23.-26. veljače 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, šest prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

U razdoblju od 13. siječnja do 25. veljače 2018. godine u Svetom Jurju, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 79-godišnjaka iz Rijeke, iz koje je otuđio televizor i razni alat.

U petak u Senju, nepoznati počinitelj je sa terase ugostiteljskog objekta otuđio bicikl vlasništvo 32-godišnjaka iz Senja.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Gospića. U njoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Korenice (2) i Donjeg Lapca (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 34 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Korenici kod 26-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.75 g/kg).  

Najveća utvrđena brzina kretanja od 241 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Perušića i Janče, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 21-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom austrijske nacionalne oznake. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

L.O./PULS