U petak, 4. lipnja 2019. godine  počinje jedna od najvećih izložbeno-prodajnih i tradicijskih manifestacija u Ličko-senjskoj županiji i široj regiji koja ima međunarodni karakter u organizaciji Ličko-senjske županije i JU Razvojne agencije LSŽ – LIRA  te u suorganizaciji Grada Gospića.  

Manifestacija se održava pod  visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i  Predsjednika Hrvatskoga sabora te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva,poduzetništva i obrta. 

Na izložbi  će se predstaviti oko 270 izlagača iz gotovo svih hrvatskih županija i susjednih područja Bosne i Hercegovine, Slovenije i  Makedonije. 

Izložba iz godine u godinu privlači sve veći broj uzvanika i izlagača koji kroz izložbu prikazuju autohtone poljoprivredne, prehrambene, uporabne i ukrasne predmete karakteristične za krajeve iz kojih dolaze.

Izlagači su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti, mala trgovačka društva, udruge, zadruge, javne ustanove koje skrbe o zaštićenim područjima, škole. Osim izložbeno-prodajnog dijela održava se i kulturni program uz nastup brojnih kulturno umjetničkih društava.  U sklopu manifestacije održava se i izložba autohtonog ličkog goveda – ličke buše te izložba ličke ovce pramenke kao i ocjenjivanje najboljih proizvođača meda, sira i rakije proizvedenih na području Ličko-senjske županije.

Potičući daljnji razvoj i povećanu kvalitetu autohtonih proizvoda Like, manifestacija “Jesen u Lici” od velikog je značaja za Ličko-senjsku županiju te kao takva ima značajnu ulogu u poticanju razvoja kontinentalnog turizma. 

Tijekom trodnevne manifestacije koja traje do nedjelje, 6. listopada, očekuje se više desetaka tisuća posjetitelja koji će moći uživati  u domaćim delicijama i brojnim zanimljivostima.

-Dođite i pogledajte, osluhnite i kušajte Jesen u Lici 4.-6. listopada 2019.godine.

L.O./LSŽ