Ilustracija

Tijekom proteklog produženog vikenda (19. – 23. travnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 17 prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira, te dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim austrijskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Sumnjiči se da je u nedjelju u Novalji, nakon verbalnog sukoba s 38-godišnjakom iz Novalje, istog fizički napao, kojom prilikom je 38-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede.  

On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

U razdoblju od 20. rujna 2018. do 19. travnja 2019. godine u Kompolju, Grad Otočac, nepoznati počinitelj je iskoristio odsutnost 68-godišnjakinje iz Kompolja i provalio u njenu kuću koju je neodređeno vrijeme koristio za boravak, pri čemu je oštetio više prozora i televizor.

Od vlasnice je zaprimljena kaznena prijava na zapisnik koja je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, a policija traga za počiniteljem.

L.O.