25. Obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Zlatka Mesića

U ponedjeljak, 12. prosinca 2016. godine, najprije u Križpolju, a potom u Glibodolu obilježena je 25. godišnjica pogibije hrvatskog branitelja Zlatka Mesića. U župnoj crkvi Našašća sv. Križa održana je misa zadušnica za Zlatka Mesića i sve preminule suborce iz II. satnije III. bojne 133. brigade Hrvatske vojske. Misu zadušnicu je predvodio fra Jure Marčinković, župnik križpoljski. Poslije mise zadušnice, obitelj pokojnog Zlatka Mesića je zajedno sa izaslanstvom Općine Brinje koje su predvodili načelnik Zlatko Fumić i potpredsjednik Vijeća Ivan Vičić, u pratnji kolega suboraca iz 133. brigade HV te predstavnika brinjskih udruga, položili su vijence i upalili svijeće na grobu hrvatskog viteza Zlatka Mesića na mjesnom groblju u Križpolju.

Poslije tog je u Glibodolu na mjestu pogibije hrvatskog branitelja Zlatka Mesića održana komemoracija kako bi se obilježio tragičan 12. prosinca 1991. godine kada je tada devetnaestogodišnji Zlatko Mesić podnio najveću moguću žrtvu za slobodu i neovisnost naše Domovine. Kod spomenika poginulom hrvatskom branitelju Zlatku Mesiću u Glibodolu, okupili su se uz obitelj, predstavnici Općine Brinje, pripadnici II. satnije III. bojne 133. brigade Hrvatske vojske, predstavnici udruga s područja Općine Brinje te prijatelji kako bi mu odali dužnu počast.

Nastavak ispod oglasa

Ispred Općine Brinje vijence su položili načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić i potpredsjednik Općinskog vijeća Ivan Vičić, a zatim i kolege suborci iz II. satnije III. bojne 133. brigade HV. Prigodnim govorima obratili su se načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić koji je pozdravio nazočne i još jednom izrazio najdublju sućut obitelji poginulog Zlatka Mesića te satnik Marko Draženović, ratni zapovjednik II. satnije 133. brigade.

Nakon odavanja počasti hrvatskom branitelju Zlatku Mesiću, izaslanstva su se uputila do spomenika poginulim pripadnicima 111. i 138. brigade koji se isto nalazi u mjestu Glibodol gdje su također odali dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Dražen Prša