26. Obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Zlatka Mesića

Komemoracijom u Križpolju, a potom u Glibodolu, obilježena je danas 26. godišnjica pogibije hrvatskog branitelja Zlatka Mesića.
U župnoj crkvi Našašća sv. Križa održana je misa zadušnica za Zlatka Mesića i sve preminule suborce iz II. satnije III. bojne 133. brigade Hrvatske vojske. Misu zadušnicu, u koncelebraciji s brinjskim župnikom vlč. Pejom Ivkićem, predvodio je fra Jure Marčinković, župnik križpoljski. Poslije mise zadušnice, obitelj pokojnog Zlatka Mesića je zajedno sa izaslanstvom Općine Brinje koje su predvodili načelnik Zlatko Fumić i zamjenik Milan Kolak, u pratnji kolega suboraca iz 133. brigade HV te predstavnika brinjskih udruga, upalili su svijeće na grobu hrvatskog viteza Zlatka Mesića na mjesnom groblju u Križpolju.
Potom je u Glibodolu na mjestu pogibije hrvatskog branitelja Zlatka Mesića održana komemoracija kako bi se obilježio tragičan 12. prosinca 1991. godine kada je tada devetnaestogodišnji Zlatko Mesić podnio najveću moguću žrtvu za slobodu i neovisnost naše Domovine. Kod spomenika poginulom hrvatskom branitelju Zlatku Mesiću u Glibodolu, okupili su se, uz članove obitelji, predstavnici Općine Brinje, pripadnici II. satnije III. bojne 133. brigade Hrvatske vojske, predstavnici udruga s područja Općine Brinje te prijatelji kako bi mu odali dužnu počast. Ispred Općine Brinje vijenac su položili načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić i zamjenik Milan Kolak, a svijeće su upalili ravnateljica DV Tratinčica Ružica Perković, općinska vijećnica Marija Draženović i pročelnik Marijan Bardiovski. U čast poginulom hrvatskom branitelju Zlatku Mesiću, vijenac su položili i kolege suborci iz II. satnije III. bojne 133. brigade HV. Prigodnim govorom obratio se načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić koji je pozdravio nazočne i još jednom izrazio najdublju sućut obitelji poginulog Zlatka Mesića. Riječi molitve za poginulog hrvatskog branitelja Zlatka Mesića izrekao je vlč. Pejo Ivkić.
Nakon odavanja počasti hrvatskom branitelju Zlatku Mesiću, izaslanstva su se uputila do spomenika poginulim pripadnicima 111. i 138. brigade koji se isto nalazi u mjestu Glibodol gdje su također odali dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima.

A.Manjerović

Nastavak ispod oglasa