Večeras je u prepunom Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva u Senju svečano obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Senj. Svečanoj proslavi su, uz brojne članove, simpatizere i prijatelje stranke, prisustvovali saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić, državni tajnici u Ministarstvu uprave Katica Prpić i Darko Nekić, predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a Ličko-senjske županije, predstavnici koalicijskih partnera HDZ-a te brojni drugi.
Prisutnima se uvodno obratio domaćin, predsjednik GO HDZ-a Senj i gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina koji je podsjetio na datum 4. ožujka 1990. kada je 19 Senjana pokazalo iznimnu hrabrost i osnovalo inicijalni odbor za osnivanje stranke, poimence se prisjetio svih osnivača i zahvalio im jer su označili početak pobjedničke povijesti. Zahvalio je i svim dosadašnjim predsjednicima GO HDZ-a Senj, svim organizacijama stranke te svim članovima koji su svojim trudom i zalaganjem doprinijeli rezultatima.
Zaključno je istaknuo da HDZ-ova snaga ne leži u pojedincu, već u zajedništvu i suradnji, pri čemu je zahvalio na dosadašnjoj suradnji i potpori premijeru i predsjedniku stranke na nacionalnoj razini gospodinu Andreju Plenkoviću, glavnom tajniku stranke i predsjedniku Hrvatskog sabora gospodinu Gordanu Jandrokoviću.
Posebno se osvrnuo na uspjeh stranke u Senju, osvrnuvši se na konkretne poteze i projekte u skladu s proračunskim sredstvima, povlačenje sredstava preko fondova Europske unije i resornih ministarstava, u što su uvjerili i ministri resornih ministarstava u radnim posjetima Senju – ministar Davor Božinović, Oleg Butković, Dražen Bošnjaković, Tomislav Tolušić i ministrica Nina Obuljen Koržinek. Rukavina se također osvrnuo i rezultate na nedavnim izvanrednim izborima za članove Županijske skupštine, na kojima je Gradska organizacija HDZ-a Senj u suradnji s koalicijskim partnerima ostvarila rezultat od preko 54%.
Ključna poruke skupa svakako je bila usmjerena na budućnost kao vrijeme odgovornosti te zahvalu članicama i članovima bez bez kojih ne bi ni bilo ponosne Hrvatske demokratske zajednice.
Prisutnima se obratio i saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić koji je čestitao veliku obljetnicu HDZ-u te je pohvalio i istaknuo Gradsku organizaciju HDZ-a Senj kao ogledni primjer dobroga rada, organiziranosti i funkcioniranja.
Slavlje i druženje upotpunila je ženska klapa Senjkinje, a isto se nastavilo u predvorju senjskog Doma kulture.
GO HDZ-a SENJ / Foto: D. Brozičević