3. Festival snjegovića u Otočcu

Snijeg uveseljava ljude diljem svijeta bez razlike na njegove ljepše i manje ljepše strane. Da je to tako pokazuju i dvije manifestacije koje su se organizirale u Gospiću i Otočcu pod nazivom „Festival Snjegovića“.
Stanovnici Grada Otočca, najmlađi ali i oni nešto stariji, danas su si dali slatkog, veselog i radosnog truda kako bi se ogledali u šaljivom, maštovitom ali i zahtjevnom natjecanju pravljenja snješka u Gradskom parku u Otočcu. Ovo je inače 3. Festival gackih snjegovića, ali koji je po prvi put održan u gradskom parku u Otočcu. Bilo je tu svega, glazbe, plesa, grudanja, valjanja po snijegu, dobrih krafni i kuhanoga vina. Turistička zajednica Grada Otočca na čelu sa dir. Mladenkom Orešković i suradnicima kvalitetno su osmislili program, dok su sve pohvale zaslužile ekipe koje su si dale truda da u dva sata mukotrpnog rada, punog smijeha i veselja, izgrade snjegoviće.
Natjecalo se 13. ekipa: BK „Barkan“ Otočac sa snjegovićem „Zagrljeni“, Moto klub „Otočac“ sa snjegovićem „Motorist“, Mažoretkinje Gačanke snjegović „Ples sa srcem“, Udruga „Vita fit & Fun“, Airsogt team „Otočac“ sa snjegovićem „Kabul“, Nikšić@Company sa „Gačanski ribić“, „Sunčice“ sa “Majami bič ili „Gačanska snaja“, Luka, Dorijan, Matej, Filip, Marko, Luka i Ivan sa snjegovićem „Navijački“, Dora & ekipa sa „Valentinom“, Četvrtaši sa snjegovićem „4a“, Nervozni sa „Navijačem“, Pekara Dominik, Najmlađi sa snjegovićem „Laki“.
Prosudbenom sudu u sastavu Ivana Tomaš, Manja Kostelac Gomerčić, Ivan Bižanović i Mladenka Orešković postavljen je težak i ni malo zahvalan zadatak, nagraditi tri, odnosno izabrati četiri najljepša, najmaštovitija i najšaljivija snjegovića. Presudili su na kraju da prva nagrada ide ekipi Nikšić@Company sa „Gačanskim ribićem“, druga nagrada Airsogt team „Otočac“ sa snjegovićem „Kabul“, treća ekipi „Sunčice“ sa snjegovićem „Gačanska snaja“ te treća plus nagrada ekipi „Moto klubu „Otočac“ sa snjegovićem „Motorist“. Skupna nagrada pripala je ekipi „Gačanske mažoretkinje“ sa snjegovićem „Ples sa srcem“.
D.Prša