3. Međunarodni polumaraton Lun Novalja

I ove godine, po treći put za redom 29.travnja  održat će se Međunarodni polumaraton Lun Novalja.  

Na Lunu caruju tisućljetne masline, a cijelo područje poznatije kao lunjski maslinici, iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja iz cijeloga svijeta.  Upravo stoga je Run Croatia, koji je organizator ovog polumaratona  uz potporu Grada Novalje i Turističke zajednice, odabrao  ovu izuzetnu scenografiju za mjesto održavanja utrke koja privlači trkače iz cijeloga svijeta.

Nastavak ispod oglasa

Na njenom trećem izdanju  i ove godine sve sudionike čeka valovita trasa dužine 21 kilometar, koja nudi neodoljiv pogled na more, netaknutu, iskonsku prirodu  i jedinstvene, tisućljetne maslinike. Sudionici u sklopu ovog polumaratona mogu odabrati basic ili premium paket, koji je limitiran na 105 trkača, ali zato nudi određene posebne pogodnosti  poput pasta partija ili turističke ture kroz lunjske maslinike za trkače i njihovu pratnju.

U subotu navečer svi su trkači i njihova pratnja pozvani za Feštu od maja, gdje mogu uživati u lokalnim specijalitetima i odličnoj živoj glazbi, a u nedjelju je na redu utrka.  Sudionici iz grupe premium i njihova pratnja u 07:15 ujutro ukrcavaju se na brod u Novalji koji ih vodi do Luna. Basic ekipa iz Novalje do Luna stiže autobusom, a svi se u Lunu očekuju oko 08:30. Slijedi ugrijavanje uz animaciju, a u 09:00 iz Luna kreće start i trči se do Novalje. Završetak utrke predviđen je za 12:00, na glavnom trgu uz mogućnost osvajanja bogatih nagrada na kvizu.

Polumaraton Lun Novalja, zasigurno predstavlja jednu od perjanica aktivnog turizma na ovom području, koji se ambiciozno provodi već nekoliko godina za redom.  Jedinstvena dimenzija ove utrke očituje se u prijevozu brodom do starta, pic to go aplikacijom, organiziranim programima, degustacijama lokalnih delicija, druženjima, animacijom i izletima, tako da je program cijeli vikend, koji se nadovezuje na  praznik prvog svibnja, aktivan i ispunjen zanimljivim sadržajem.

Prema riječima Marine Šćiran Rizner, direktorice TZ Grada Novalje, suradnja s Run Croatia timom doprinijela je da polumaraton Lun Novalja dođe na međunarodnu kartu utrka i tako istinski zaljubljenici trčanja iz cijelog svijeta dobiju priliku sudjelovati na ovom pomalo drugačijem  polumaratonu koji se odvija na jedinstvenim lokalitetima Luna i pod okriljem tisućljetnih maslinika. Run Croatia predstavlja Novalju u jednom drugom svjetlu, i to ne samo onom kroz već dobro poznatu priču o party destinaciji, već promovira i druge vrijednosti poput odličnih uvjeta za aktivni turizam te jedinstvene ljepote lunjskih maslinika i netaknute prirode sjevernog dijela otoka Paga.  Ovaj polumaraton će zasigurno iz godine u godinu postajati sve jači brend naše aktivne turističke ponude , zaključila je Šćiran Rizner.

Svi zainteresirani  za prijavu na polumaraton  Lun Novalja, mogu to učiniti putem službene stranice Run Croatia te ujedno tamo saznati  sve o programu same utrke.

PROGRAM:

Subota 28.04. 2018.
15.00-21.00 Registracija i podizanje brojeva, News Caffe, Novalja (direktno na Rivi preko puta hotela Hotel Loža)
15.00-21.00 Besplatan dermatološki pregled madeža u vrijednosti od 250HRK, News Caffe
16.00 Tura kroz tisućljetne lunjske maslinike – organizirano za trkače s premium paketom i za njihovu pratnju
18.00 Pasta party u sklopu premium paketa
19.00 Fešta od maja u Novalji s lokalnim specijalitetima uz živu muziku

Nedjelja 29.04.2018.

07.15 sati: ukrcaj na brod iz Novalje za Lun (START)
07.30 sati: polazak brodom (premium paket) – lokacija: Češka riva kod benzinske stanice/ Run Croatia beach flag
08.00 sati: polazak autobusom (basic paket)
08.30 sati Dolazak u Lun/Tovarnele – doček uz animatore i odlazak do startne linije. Slijedi ugrijavanje uz animaciju do starta
09.00 sati START Lun
12:00 sati Završetak dogadjaja uz ceremoniju na glavnom trgu uz mogućnost osvajanja bogatih nagrada na kvizu!
   

L.O.