30 godina im je tek…

0

Povodom 30. obljetnice osnutka i vrlo uspješnog djelovanja HGSS Stanice Gospić, u suradnji s Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar- Područnim centrom Gospić održano je večeras predstavljanje monografije  „Dan je zamijenio noć, bura nam očistila pogled“. Autori ove mografije su Anita Bušljeta Tonković, Ivan Brlić i Nikola Šimunić.

Ovaj događaj su uveličali Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, Željko Holjevac, ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Josip Brozičević, pročelnik HGSS Stanice Gospić i Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova. Među domaćinima su bili župan ličko-senjski Ernest Pery i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević.

Oglas

Govoreći o monografiji pročelnik Josip Brozičević ustvrdio je kako je riječ o štivu koje je svojevrsna zahvala svim bivšim i sadašnjim članovima ove Stanice.

-U knjigu su autori saželi tih prvih 30 godina rada naše Stanice. Posebno zato što monografija prati tri važna razdoblja:prijeratno, ratno i mirnodopsko. Stvorili smo jednu vrlo jaku Stanicu na koju smo ponosni. Želio bih da svi pročitaju ovu knjigu jer to nije klasična monografija. Prožeta je s mnogim stvarnim situacijama i događajima, bogato je ilustrirana i zaokružuje tih prvih 30 godina zajedničkog rada ljudi koji su uvijek nesebično priskakali u pomoć drugima. To je znanstveno popularna knjiga koja govori više od riječi, a autori su uspjeli svojim dušama ući u ovu tematiku i prezentirati je na svakako odličan način, rekao nam je pročelnik Brozičević.

L. O.