Uz koronu, pojavila se i mišja groznica!

Prema zadnjim informacijama Stožera civilne zaštite na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 31 je novooboljela osoba od COVID-19, 31 osoba je izliječena te je jedna osoba preminula.

S područja Gospića 11 je oboljelih osoba, osam s područja Otočca, 5 pet s područja Senja, također pet s područja Plitvičkih Jezera te dvije s područja Novalje. Na Covid odjelu OB Gospić preminula je jedna ženska osoba (1943.) s područja Otočca.

Nastavak ispod oglasa

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 3823 osobe od čega je 238 aktivnih slučaja, 118 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 3467 osoba. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 38 osoba, što znači da je odjel krcat pacijentima, budući je optimalan broj  35 pacijenata.

Na području PU ličko-senjske aktivno je 480 mjera samoizolacije. Utvrđen je jedan prekršaj iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti – prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta u vezi čega je državnom inspektoratu proslijeđena Obavijest o počinjenom prekršaju. Utvrđeno je osam (8) prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti – nenošenja ili nepravilno nošenje medicinskih ili maski za lice.

Kako nam je rekla ravnateljica OB Gospić dr. Sandra Čubelić ovih dana se u Lici proširila tzv. mišja groznica. Do sada je od ove bolesti u bolnici zbrinuto šest pacijenata, uglavnom šumskih radnika sa šireg ličkog područja. 

L. O.