U razdoblju od 10. do 12. lipnja 2020. godine na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, osam prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira, dvije dragovoljne predaje i pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom s područja Delnica zbog osnova sumnje da je počinio krađu.

On se sumnjiči da se je 20. svibnja 2019. godine u Doljanima, neovlašteno priključio na mrežu električne energije i do 20. svibnja 2020. godine neovlašteno trošio električnu energiju, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Zagrebu. 

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Dana 13. svibnja 2020. godine iz nezaključane vikendice u Čuić Krčevini, nepoznati počinitelj je otuđio novac, mobitel i nakit u vlasništvu 61-godišnjakinje.

U nedjelju, 24. svibnja 2020. godine u Nacionalnom parku je nepoznati počinitelj iz ruksaka 46-godišnjakinje otuđio novac.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Korenice. U njima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Javni red i mir 

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Gospića, te svađom i vikom na području Otočca.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.    

Dragovoljne predaje i pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

U srijedu su dvije osobe s područja Gospića dragovoljno predale 115 komada streljiva call. 7,9 mm, dvije ručne bombe i vojnički karabin, dok je u šumskom predjelu Drenovog Klanca pronađen ručni bacač. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu sve je to izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

-Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost, priopćeno je iz PULS-a.                                    

L.O.