Senjska gimnazija ljubomorno čuva i njeguje uspomene i tradiciju koja traje već 382 godine. Davne 1634. pojavljuje se u Senju prvi organizirani oblik škole nalik na gimnazije tadašnje Europe. Mijenjali su se nazivi, školski programi i prolazila stoljeća, ali je ova školska ustanova oduvijek bila respektabilni „inkubator“ znanja.

Klub maturanata senjske gimnazije ove godine po 36. puta organizira Susret maturanata senjske gimnazije. Dogodit će se to 25. lipnja kada će se okupiti nekadašnji maturanti mnogih godišta. Iako su manje-više poodavno vremešni ljudi, senjski maturanti okupljanje će započeti Đačkom misom u katedrali Uznesenja blažene djevice Marije. Potom će u Gradskoj knjižnici Senj član ovoga kluba Mile Tomljanović-Luce izložiti dio bogatog opusa svojih crteža na kojima dominiraju motivi Senja. Druženje maturanata nastavlja se u PUO “Milutina Cihlara Nehajeva” gdje će se prirediti domjenak uz Bonacu i Rožice. Maturantima u čast bit će  na Potoku priređen i promenadni koncert gradske glazbe Senj.

Od 11,30  sati na rasporedu je  Kulturno umjetnički program senjskih amatera -“Vragun škola i profesori – godine nisu važne“! Jedan od svakako najdirljivijih trenutaka toga okupljanja bit je prozivka “Jubilaraca” u zgradi gimnazije od 13,30 h. U večernjim satima najavljeno je predstavljanje knjige “Porat uspomenov” Krešimira Stanišića koje se priređuje u PUO “Milutina Cihlara Nehajeva” s početkom u 20 sati. Ovaj 36. po redu susret maturanata senjske gimnazije okončat će se na Trgu Dvorac gdje će do „sitnih“ sati biti priređena zabava uz živu glazbu. Senjski maturanti, sretno vam bilo!!!

H.J.