3600 sadnica za ljepši Otočac

3

Grad Otočac iz dana u dan dobiva sve ljepši i uređeniji izgled. Djelatnici „Gacka“ d.o.o RJ „Zelenilo i groblja“ kose travu, uređuju zelene površine, i sade sadnice koje su nedavno pristigle. Doznajemo da će Grad Otočac biti uljepšan sa 3600 komada raznih sadnica (begonije, tagetesi, salvije, verbene, pelargonije) koje će se saditi, a dio ih se već sada sadi na raznim lokacijama.
Usporedno s tim cvijeće i sadnice posađene su na rotoru Špilniku i kod đačkog doma, taj dio je oplemenjen tagetesima.
„Radnici RJ „Zelenilo i groblje“ obavljaju poslove po potrebama pojedinih gradskih područja, prebacuju se sa jedne lokacije na drugu. U tijeku su i košnje groblja, radi se i subotom
„Odlučili smo po prvi put urediti tkz. „rotor 1“ na Špilniku jer je tu glavna prometnica prema Plitvičkim jezerima, i rotor kod đačkog doma. Na žalost koliki god trud ulažu naši radnici kako bi Grad bio što ljepši i uređeniji nailazimo i na ne tako lijepe stvari. Kradu se sadnice i cvijeće što u stvari nije velika materijalna šteta ali daje jedan otužan i ružan izgled zelenim površinama i prostoru u kojem živimo. Vidite, samo što smo uredili „rotor1“ već nam je uništena ta površina jer su otuđene sadnice. Štetu smo sanirali, ali ipak apeliramo na svijest građana da i oni doprinesu da nam svima Grad bude što ljepši i uređeniji“ – poručuje koordinator komunalnih djelatnosti Slaven Prpić.
Dražen Prša