4 Dani Novalje u Mariboru

Dvodnevna tradicionalna manifestacija Dani Novalje u Mariboru održana je prošli tjedan u  Mariboru.

Ovogodišnji bogati program počeo je prijateljskom malonogometnom utakmicom veterana NK Novalje i NK Radvanje.

Nastavak ispod oglasa

Nakon utakmice sudionici su otišli do znamenitog mjesta u Mariboru zvanog Hiša Stare trte (kuća starog trsa). Radi se o kući gdje raste najstariji trs vinove loze u svijetu, star 400 godina a koji je zabilježen u Guinnessovoj knjizi rekorda.
Ovdje je upriličen zabavno-kulturni program u kojem su nastupili novaljski Gradski mješoviti pjevački zbor te folklorna skupina ”Naški”.

Drugog dana manifestacije održana je tiskovna konferencija gdje je medijima predstavljena ova manifestacija i njen značaj kako sa gospodarskog kuta tako i sa prijateljskog.
Uz to, održano je snimanje emisije na Radio televiziji Maribor u kojoj su gostovala dva gradonačelnika – Ivan Dabo i Franc Kangler.

Treba napomenuti da ove godine Maribor nosi titulu Europska prijestolnica kulture stoga je Novalja ovogodišnjim predstavljanjem dobila i veći promidžbeni prostor nego inače. Napominjemo da je u sklopu programa Maribor – Europska prijestolnica kulture 2012 svoje mjesto za predstavljanjem na europskoj pozornici dobio i Rimski akvadukt (Talijanova buža) star oko 2000 godina.

Na kraju je brojnim građanima Maribora na Grajskom trgu tradicionalno predstavljena turističko-zabavna i bogata gastronomska ponuda Novalje.

M.Š.