4. The coklje fest Otočac, 08.-10 srpnja 2022. godine

The coklje fest, street art festival, postao je kroz godine sinonim za spoj tradicije i zabave. Festival je to koji oslobađa sve ono najljepše u nama i budi neku novu, dobru pokretačku energiju. Nastao je kao podrška i dodatna snaga proizvođačima suvenira, a kroz godine prerastao je u pokret slobode i kreativnosti i jedna nova platforma namijenjena umrežavanju, sinergiji i zajedničkom radu svih stanovnika Otočca, Gacke doline, Like pa i šire.    

Ove godine bogati program festivala odvija se u tri dana narednog vikenda. Petak, 8. srpnja rezerviran je za najmlađe koje očekuje nesvakidašnja zabava u Gradskom parku. Predstavlja se knjiga namijenjena djeci i odraslima „Medo koji je širio ljubav svijetom“ koja nas kroz devet priča o životu mede uči kako da iz svakog životnog događaja izvučemo ono najbolje i naučimo lekciju koju nam taj događaj nosi. Predstavljanje ove moderne bajke upotpuniti će voditelj i volonteri Utočišta za mlade medvjede iz Kutereva, lanjska pobjednica The coklje festa u izboru za Najsuvenir Marijana Marincel i njezina Vunena čarolija te najmlađi planinari PD Gromovača, Mali gromovi i njihova voditeljica. 

Nastavak ispod oglasa

Zašto je ovčja vuna bila važna u životu naših predaka djecu će kroz zanimljivu radionicu upoznati voditeljica udruge Gačanka, Dragica Rogić, a na samom kraju posjetitelje čeka  prava zvjezdasta zabava u punom sjaju. Pod  budnim okom teta čuvalica poznatog brenda Little stars by Nina očekuju vas različite animacije za djecu, od facepaintinga, kreativnih radionica, natjecateljskih igara pa do simpatičnih poklona koje će svako dijete ponijeti kući. U parku nas očekuju od 17.30 do 21 h. 

Sajamsko – izložbeni dio festivala, upotpunjen kulturno-zabavnim programom i ove je godine rezerviran za subotu, 09.srpnja. Na Trgu Dražena Bobinca od 18 do 24 sati posjetitelje očekuje ukupno 27 izlagača iz Otočca, Brinja, Kutereva, Čovića, Ličkog Lešća, Ogulina, Gospića, Saborskog i Sinca. Festival otvaraju najmlađi izvođači, polaznici dječjeg vrtića Ciciban iz Otočca zatim slijede Folklorno društvo Otočac i Zavičajno društvo Sinac iz Zagreba. I ove godine bira se “Najbećarac”, “Najsuvenir” a po prvi put organiziran je i slikarski kutak. Trg će zamirisati popularnim Čapalinkama, fritulama ali i kotlovinom i domaćim kobasicama. Jahanje za djecu i ove je godine jedna od glavnih atrakcija glavnog dana festivala. 

Nakon bogatim programom ispunjenog vikenda, nedjelju valja dočekati u nešto mirnijem raspoloženju. Pod vodstvom poznate psihologinje, Ljubice Uvodić – Vranić u gradskom parku razgovarati će se na temu stresa u svakodnevnom životu. Ili kako to ona simpatično kaže: zaboravi na sedative, usvoji vježbe opuštanja. Predstavit će se knjiga „devet vježbi opuštanja na kauču“ a kauč samo za ovu prigodu se mijenja sa krparama. Tako su u fokus  festivala ove godine, osim coklji, poznate tradicijske obuće Gacke i Like dospjeli i simpatični tepisi, rukom tkani koji u svojoj teksturi od davnina nose pojam ekološke osviještenosti i održivosti. Aroma Face terapija, emocionalna je refleksoterapija namijenjena oslobađanju lica od nakupljenih emocija a kako se uklapa u cijelu priču najbolje je da provjerite sami. Poziv na ovo druženje je u gradskom parku u nedjelju od u 11 sati.

L.O.