HDZ Otočac odao počast Bobincu

0

Danas je na gradskom groblju u Otočcu obilježena 4. godišnjica smrti prvog predsjednika HDZ-a Otočac dr. Dražena Bobinca na čijem su grobu predstavnici HDZ-a grada Otočca položili vijenac i zapalili svijeće.

Obraćajući se prisutnima, pukovnik HV Davor Peitel istaknuo je da je Dražen Bobinac ostavio dubok trag ne samo na Grad Otočac iz kojeg je potekao već i na regiju, naglasivši da je dr. Dražen Bobinac bio osnivač i utemeljitelj HDZ-a ličke regije, prvi predsjednik Kriznog štaba ličke regije, osnivač prve postrojbe dragovoljaca na području Grada Otočca i njen zapovjednik te osnivač postrojbe vojne policije 133. brigade. Naglasio je također da je dr. Bobinac bio i prvi gradonačelnik grada Otočca te da je i u tom segmentu ostavio dubok trag u smislu poboljšanja kvalitete života ne samo Grada nego i šire regije.

Predsjednik GO HDZ Otočac dr.sc. Branislav Šutić, prof., istaknuo je da je dr. Dražen Bobinac bio čovjek čija djela i zasluge treba njegovati, uvažavati i poštivati, naglasio da je doprinos dr. Bobinca u stvaranju HDZ- a neizmjerno velik te istaknuo da smatra da je ovo jedini način na koji mu se može zahvaliti na svemu što je učinio. Osvrnuo se i na činjenicu da u zadnjih nekoliko godina godišnjica njegove smrti nije obilježavana na ovakav način, naglasivši pritom da je ljudski griješiti a kršćanski praštati te istaknuo da je ovo čin zahvale dr. Draženu Bobincu i njegovoj obitelji.

Predsjednik je zaključno istaknuo da HDZ sa današnjim obilježavanjem godišnjice smrti pokazuje zajedništvo što je jedni način da HDZ uspije da građani uvide i prepoznaju da samo zajedništvo može ponuditi izlaz iz ove teške situacije, te istaknuo kako će se godišnjica smrti dr. Dražena Bobinca nastaviti obilježavati i ubuduće.

lo