6. Dani Dječjeg vrtića „Travica“ Senj

Protekli tjedan, u vrijeme obilježavanja Dana Grada Senja, Dječji vrtić „Travica“ organizirao je 6. Dane Dječjeg vrtića.

Bogati program, kojeg su osmislile djelatnice Dječjeg vrtića, započeo je u utorak dramatizacijom priče Crvenkapica, koju su odglumile odgajateljice za djecu polaznike vrtića. U srijedu su radionicom „Igračke nekad – djeca danas“ odgajateljice pokušale djeci dočarati kako su se djeca igrala nekada kada nije bilo ovoliko igračaka kao sada. Nakon radionice otvorena je izložba fotografija  u prostorijama Dječjeg vrtića na kojoj je kronološki prikazan rad vrtića od 1975. godine, kada je vrtić započeo sa radom, do danas. U četvrtak je u vrtiću bio dan rezerviran za bake i djedove, u svakoj odgojnoj skupini bake i djedovi koji rade ili su radili neke zanimljive poslove družili su se s djecom i podijelili sa njima svoje znanje, što je djeci bilo jako zanimljivo. U poslijepodnevnim satima održana je prezentacija projekta „Različitosti“ u koji su bile uključene sve odgajateljice i djeca ovogodišnji predškolci. Projekt su marljivo pripremali od listopada prošle godine, a u samim pripremama su sudjelovala i djeca ostalih dobnih skupina. Pouka cijelog projekta je djecu, a i nas odrasle potaknuti da budemo  tolerantni prema svima, bez obzira koliko različiti bili. Roditelji su bili pozvani sudjelovati u svim aktivnostima koje su se odvijale toga tjedna.

Nastavak ispod oglasa

Poseban naglasak stavljen je na obilježavanje  40. godina predškolskog odgoja u Gradu Senju.  Dječji Vrtić u Senju službeno je započeo sa svojim  radom 1975. godine, ali stariji sugrađani pamte da je  i ranije postojala tradicija odgojno obrazovnog rada kroz razne ustanove.  Sve do 1997. Dječji vrtić je djelovao u sklopu Osnovne škole, nakon čega se osamostalio i postao zasebna ustanova Grada Senja. Od tada nosi naziv „Travica“ . Zbog velike brojnosti djece Grad Senj je 2000. god. omogućio dogradnju postojećeg vrtića , tako da danas vrtić ima 6 odgojnih skupina, s kapacitetom za 130 djece , a o djeci se brine 20 zaposlenika.

Kao kruna događanjima povodnom  6. Dana vrtića održana je priredba, na kojoj su uz brojne posjetitelje, roditelje i djecu, bili prisutni zamjenica župana Ivana Tomaš, zamjenik župana Sanjin Rukavina, gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić, delegacija grada Sorbier iz Francuske te bivši i sadašnji zaposlenici Vrtića. Prigodnim programom kojeg su odgajateljice pripremile s predškolcima, te tortom povodom proslave obljetnice, zaključen je predivan tjedan prepun događanja u čiju je pripremu uloženo puno  truda, volje i ljubavi.

I.Ž.