6-dnevna Erasmus+ razmjena mladih u Velikom Žitniku

0
Foro: Outward Bound

Od 12. do 17. ožujka 2018. u Edukacijskom centru Hrvatske škole Outward Bound u Velikom Žitniku uz podršku Nacionalne agencije iz Latvije te u suradnji s organizacijom Youth for City – City for Youth iz Latvije, 28 mladih iz Hrvatske i Latvije provest će aktivan i sadržajan tjedan u sklopu razmjene mladih „Active life – Outdoor drive“.

Mladi polaznici u dobi od 15 do 19 godina provest će tjedan dana u Lici razmjenjujući svoja iskustva u sportu, životu u prirodi te upoznavajući jedni druge s običajima i kulturama svojih zemalja. Osim toga, uz pratnju 4 voditelja i Outward Bound instruktora iskušat će se u avanturističkim aktivnostima poput penjanja na prirodnu stijenu, špiljarenja, planinarenja, spavanja vani u zaklonu te osvajanja lokalnih vrhova.

Oglas

Mladi se već uvelike pripremaju na razmjenu, čime ih se uči planiranju, komunikaciji, razmjeni i prenošenju znanja, aktivnom slušanju te važnosti održavanja zdravog tijela kroz sportske aktivnosti i suživot s prirodom. Kroz interaktivne radionice savladat će i važne vještine preživljavanja poput paljenja vatre, navigacije uz pomoć kompasa i karte te kretanja u raznolikoj ličkoj prirodi.

Ovaj aktivni tjedan bit će zaokružen interaktivnim sportskim festivalom kojega će za učenike četvrtog razreda OŠ Jure Turića osmisliti i provesti sami sudionici razmjene mladih, a održat će se 16. ožujka 2018. u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću.

„Kroz ovu razmjenu mladima dajemo mogućnost razvoja interakcije i komunikacije s vršnjacima iz različite kulture te alate koji će im biti potrebni za skladan i zdrav suživot s prirodom kroz sport i zabavu“, izjavljuje Ivana Dunđer, koordinatorica projekta.

Hrvatska škola Outward Bound od 2005. na godišnjoj razini provede više od 1000 domaćih i stranih polaznika kroz svoje raznovrsne međunarodne programe za mlade. Osobito su ponosni na lokalne mlade koji se uvijek iznova vraćaju i preporučuju sudjelovanje u Erasmus+ projektima svojim prijateljima te time šire dobar glas po cijeloj Hrvatskoj.

L.O./I.Đ.