Tijekom proteklog vikenda (26. – 29. travnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske dovršeno je jedno kriminalističko istraživanje te su evidentirane dvije prometne nesreće.  

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Novalje zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe.

Sumnjiči se da je u vremenskom periodu od 20. listopada do 10. studenoga 2018. godine provalio u kuću vlasništvo 55-godišnjaka iz Zagreba, iz koje je otuđio razna alkoholna pića.

Protiv njega se podnosi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 79 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u subotu u mjestu Udbina (2,63g/kg), kod 69- godišnjeg hrvatskog državljanina. On je isključen iz prometa i protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.   

Najveća utvrđena brzina kretanja od 216 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 39-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

L.O./PULS