7. božićni sajam u Otočcu

U školskoj športskoj dvorani srednje škole Otočac otvoren je 7. božićni sajam kojega je organizirala HGK ŽK Otočac sa suorganizatorima Gackim pučkim otvorenim učilištem, srednjom školom, Turističkom zajednicom, a pod pokroviteljstvom Županije ličko senjske i Grada Otočca. Na ovogodišnjem Božićnom sajmu regija partner je Privredna komora Unsko-sanskog kantona.
Nazočne su u ime Grada Otočca pozdravili zamjenik gradonačelnika Nenad Janković te zamjenica župana ličko senjskoga Ivana Tomaš.
U ime regije partnera Privredne komore Unsko sanskog kantona nazočne je pozdravila Ljilja Ivušić predstavivši potencijale Privredne komore USK.
„Jedan od ciljeva ovoga sajma je da se okupimo na jednom mjestu, da očuvamo tradiciju grada Otočca i Gacke doline, da sklopimo prijateljstva i razmjenimo iskustva i predstavimo proizvode . S nekadašnjeg skromnog početka, kada je sudjelovalo 20-ak izlagača, danas imamo 85, što s obzirom na stanje u gospodarstvu i u državi i lokalno izgleda zadovoljavajuće“ – kazao je predsjednik HGK ŽK Otočac Joso Brajković koji je i službeno otvorio 7. božićni sajam. Sajam je blagoslovio župnik otočki Tomislav Šporčić.
Tijekom dva dana, koliko će se sajam održavati, 85 izlagača predstavit će svoje tradicionalne proizvode i rukotvorine, predstavit će se terezijanska radionica članica udruge „Gačanka“ na kojoj će se moći pogledati suho i mokro filcanje vune, gačanska kuhinja-masnica, dok će tijekom nedjelje nakon mise u crkvi Presvetog Trojstva u sklopu „Dječje nedjelje“ biti upriličen kulturno zabavni program te terezijanske radionice za djecu. Tijekom Božićnog sajma u bogatom kulturnom programu uz puhački orkestar DVD Otočac nastupaju VIS Trinitas s adventskim pjesmama, dramska sekcija GPOU Otočac, Adventske zvijezde otočkog vala, mažoretkinje „Gačanke-Otočac“ te plesna skupina „Element“.
Dražen Prša