7 Dnevno o Anti Podnaru

Aktualni broj tjednika 7 dnevno donosi zanimljive i šokantne stvari iz Gospića. U nastavku prenosimo dio:
“Načelnik gospićkog PU, Ante Podnar, već je prezentirao cijeli spektar lažnih prekršajnih prijava u pedesetak predmeta, u kojima pokušava dokazati kako ja iz Splita remetim javni red i mir, te omalovažavam službene osobe u Gospiću. Sve što stiže iz gospićke Policijske uprave, svrstao bih u antologiju policijske gluposti, kako ne bi služilo kao dimna zavjesa za prikrivanje najtežih zločina i kako ne bih morao svakodnevno odlaziti na policiju davati nekakve izjave.

Iako sjedim u Splitu i pišem tekstove, stižu mi prekršajni nalozi u kojima me optužuju, pazite sad, „…da me u Gospiću zatekla ophodnja kako u Ulici Hrvatskog sokola bb, u stambenoj zgradi, narušavam javni red i mir tako da sam na svom blogu ‘glasno’ objavio članak u kojemu sam omalovažavao službenu osobu“. Pogledajte koliko laži u jednoj rečenici:

Nastavak ispod oglasa

Nije me zatekla ophodnja jer nema izvješća o događaju, kojeg ne može ni biti, jer sam bio udaljen 220 kilometara od Gospića.

U Ulici Hrvatskog sokola ne postoji stambena zgrada, već je to adresa Policijske uprave.

Narušavati se javni red i mir može samo na javnom mjestu fizičkim uznemiravanjem građana.

Omalovažavanje službene osobe moguće je samo u direktnom kontaktu sa službenom osobom u radno vrijeme ili kada nije u službi, ali obavlja službenu radnju.

I najvažnije, čak ni u fizičkom sukobu se službena osoba ne tretira kao „službena osoba“, ako se ne ponaša u skladu sa zakonom, ili ako je posrijedi privatni obračun, u što je već prerastao ovaj moj sukob s tom bandom. No, svaka ta prijava sve više ukazuje na bijedu sustava.

Kada je jedna prekršajna prijava završila u splitskom Sudu za prekršaje, otkriven je još jedan zanimljiv detalj. Naime, reagiram na svaku prijavu i posjedujem preslike, pa me svi sudovi oslobađaju, ali saznao sam tom prigodom da sam pet puta kažnjen. Kako? Na pismeni upit splitskog Suda, Policijska uprava iz Gospića odgovara da sam ulagao prigovore, ali ih oni „nisu ažurirali“, već su obavijestili Visoki prekršajni sud da sam kažnjen, kako bi nove prijave mogli „ukrasiti“ sa – „iako već prekršajno kažnjavan“… piše poznati lički bloger Miro Matijević. Aktualni 7 Dnevno donosi i mnoge druge zanimljive teme iz Gospića koje nećemo objaviti.

L.O./7Dnevno