8. Eko – etno Gacka

0
8. Eko – etno Gacka održava se 23. srpnja (subota) 2011. u gradskom parku u Otočcu. Prijavljeno je ukupno 30 izlagača koji će se predstaviti sa svojim proizvodima.
Proizvođači su iz kontinentalnog dijela Lijepe naše ; od Jastrebarskog, Slunja, Zagreba, Karlovca, Ivaničkog Graberja, do Ličkog Petrovog sela, Kutereva i domaćina Otočana . Predstaviti će se sa svojim proizvodima: tako da uz domaće proizvode rakiju , sir, med, proizvode od lavande; proizvode od vune , konca i drveta; ove godine ćemo moći vidjeti i oslikana stakla i svilu; glinene potkove; unikatni nakit; slike i stalke od prirodnih materijala te proizvode od kupina i malina.U natjecateljskom dijelu manifestacije , kuhanju lovačkog kotlića sudjeluje ukupno 20 ekipa. Ekipe su iz Zagreba, Korenice i Krasna i uz naše Gačane će se natjecati za bogate nagrade.

Kuhanje lovačkog kotlića, kao i postavljanje štandova sa autohtonim proizvodima, počinje u popodnevnim satima u Gradskom parku, a službeno otvaranje je u 20,00 h.

Po prvi puta na manifestaciji nam gostuje KUD iz Bihaća. Kulturno – umjetničko društvo „Krajina“ Bihać osnovano je 1946. g. i radi na očuvanju kulturne baštine BiH, ali i ostalih običaja van granica BiH. Trenutačno rade u pet grupa i imaju ukupno oko 200 aktivnih članova. Budući da ove godine obilježavaju 65-tu godišnjicu rada, želja nam je da se predstave Gradu Otočcu i Gackoj dolini.

Nakon proglašenja pobjednika i podjele nagrada , „Dream team“ će rasplesati i raspjevati sve koji su odlučili podržati našu i Vašu manifestaciju.

Vidimo se.

Mladenka Orešković
http://tz-otocac.hr/images/stories/plakat-pdf.jpg