Projekt pod nazivom ,,Mediteranski vrt,, Karlobag 2010, odvija se kroz 8. Međunarodni likovni simpozij umjetnika Hrvatske i Europe, koji kroz svakodnevne likovne radionice, nudi djeci mnoštvo kreativnih likovnih tehnika, vezanih za školske programe kao i za korištenje u slobodno vrijeme. Voditelj projekta poznati je likovni stvaralac, Sergije Mihić, akad. slikar, a organizator projekta je njegova supruga Marina Mihić u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlobaga kao i Općinom grada.

Likovne radionice vode afirmirani umjetnici s zavidnim pedagoškim iskustvom (Ivica Špehar, akad. slikar., Ivančica Cvitić Znidarčić, akad. keramičar, Zlata Tomljenović, rest.konzervator , Helena Ramljak, akad.slikar) i studenti Učiteljskog fakulteta  iz Rijeke i Gospića. Studenti kroz stručno usavršavanje u interakciji s djecom imaju  mogučnost praktičnog iskustva za njihovo buduće zvanje. Od izuzetnog je značenja stručna pomoć karlobaških učiteljica (Verica Jelinić, Ana-Maria Devčić) koje su se svojim angažmanom aktivno uključile u rad simpozija.

Radionice se održavaju u dva prekrasna mediteranska vrta: fortifikacijskom vrtu Kava I kapucinskom vrtu crkve Sv.Josipa. Time grad dobiva potpuno novi identitet, a djeca postaju subjekti i kreatori kulturnih zbivanja. Revitalizacijom vrtova koji su sastavni djelovi zastićene kulturne baštine, kao i podizanjem svijesti o različitim mogučnostima kreativnog izražavanja, raste svijest o vrijednosti kulturnog nasljeđa i baštini kod najmlađe populacije, a i ostalog stanovništva.

Projekt završava otvaranjem izložbe dječjih radova, 06.kolovoza 2010. u 19:00, u dvorani samostana, gdje se djeca predstavljaju široj javnosti . Izložbu ce otvoriti ravnateljica Muzeja Like, prof. Vesna Buncic, koja je dugogodišnja suradnica simpozija. Uz kulturno-umjetnički program KUD-a ,,Dr. Ante Starcević,, iz Gospića koji će izvesti program plesova i pjesama Like, svečano ćemo završiti 8. Međunarodni likovni simpozij Karlobag 2010. Izložba dječjh radova biti ce do kraja 2010.g. predstavljena u Gospiću, Zadru i Zagrebu.