U pučkom otvorenom učilištu «Dr. Ante Starčević» u Gospiću upriličen je svečani koncert povodom obilježavanja 85. godina postojanja Gradske limene glazbe Gospić.
Proslavi obilježavanja hvale vrijedne obljetnice nazočili su brojni uzvanici, među kojima biskup gospićko senjski dr. Mile Bogović, gospićki župnik Mile Čančar, zamjenik gradonačelnika grada Gospića Ivan Biljan, pročelnica ličko-senjske županije Valentina Bublić, tajnik Hrvatskog sabora kulture Dražen Jelavić te kao glazbeni gosti Željko Krušlin – Kruška i Ivana Rukavina.
Nazočnima se obratio voditelj i dirigent orkestra Milan Ostović koji je podsjetio na povijest Gradske limene glazbe Gospić kazavši da je osnovana 1929. g. kao Vatrogasna limena glazba prigodom obilježavanja 50 – te godišnjice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gospić.
„Za svoj rad dobili smo brojna priznanja. Od istih je vrijedno istaknuti priznanje Grada Gospića za osobit doprinos u području glazbenog i društvenog djelovanja i zlatnu plaketu Hrvatskog sabora kulture za 80 godina unapređenja i postignuća kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture. Za istaknuti je također da Gradska limena glazba Gospić kontinuirano okuplja velik broj mladih članova i tako omogućuje generacijski slijed i trajanje. To što danas orkestar čine i već duži niz godina aktivni članovi dovoljno govori o zadovoljstvu okupljanja i izvođenja raznolikog glazbenog repertoara. Gradska limena glazba broji oko 60-ak članova od kojih je 40-ak članova orkestra, a ostali članovi su glazbenici, polaznici interne glazbene škole. Repertoar kojim glazba raspolaže je vrlo raznolik, od klasične, zabavne, filmske glazbe, evergreena i drugih prigodnih kompozicija. U proteklom razdoblju nastupali su na brojnim kulturnim i športskim događanjima diljem zemlje kao i na svim značajnim događanjima na području grada Gospića, bilo u vlastitoj organizaciji ili za potrebe drugih organizatora. Gradska limena glazba Gospić ima svoju internu glazbenu školu u koju se upisuju mladi glazbenici, a u svrhu popune orkestra. Ponosan sam i sretan na trud i predanost koji pokazujete u svom radu. To je najbolja i najljepša ulaznica za budućnost. Pred svima nama stoji još bezbroj lijepih trenutaka, uspjeha i izazova kojima ćemo nedvojbeno zajedničkim snagama uspješno odoliti“ – kazao je Ostović.

Bila je to prigoda da zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivan Biljan uruči voditelju GLG Gospić Milanu Ostoviću prigodan poklon, glazbeni instrument.
Na svečanosti je zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivan Biljan uručio priznanja do 10. godina zaslužnim članovima u ime Grada Gospića: Matej Futak 2 godine, Ana Starčević 3, Nika Vujanić 3, Ela Pavelić 3, Luka Starčević 3, Luka Borčić 3, Ana Ćaćić 4, Tin Prpić 4, Tomislav Horvatović 4, Ivan Klepić 4, Tomislav Klepić 4, Tomislav Hećimović 4, Ivan Sertić 4, Nela Jakešević 7, Lara Ostović 7, Filip Hećimović 7, Josip Mraović 7, Vedran Štauber 7, Valentino Kurteš 8, Stjepan Gašljević 8, Iva Jakešević 9.
Tajnik Hrvatskog sabora kulture Dražen Jelavić uručio je brončana priznanja (za 10 i više godina), srebrna (20 i više godina), zlatna (30 i više godina), dijamantna (40 i više godina). Za 10 godina rada i djelovanja Tomislav Starčević, Ivona Krpan, Ivan Suknaić, za 11 godina Krešimir Mesić, za 13 godina David Ćiplić, za 16 godina Josip Gašljević, Antonela Adžija, Katarina Ostović, za 17 godina Snježana Gusić, za 19 godina Marija Frković , za 21 godinu Ivana Herman, Marija Uzelac, Ivan Rukavina.
Za 30 godišnji uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture priznanje Hrvatskog Sabora kulture uručeno je doajenu gradske glazbe Gospić Miji Prša, koji je tom prigodom istaknuo da u limenoj glazbi svira 30 godina, od čega 10 godina u DVD Otočac a zadnjih 20 godina u gradskoj limenoj glazbi Gospić. Najstariji sam među glazbenicima, sve su to mladi ljudi ali svirajući s njima i ja se osjećam puno mlađi. Naporan rad, nastupi, zajedništvo i druženje čini jednu neraskidivu sponu među nama koji kao amateri svoje slobodno vrijeme poklanjamo ljubavi prema ovoj vrsti glazbe. Sretan sam i zadovoljan što je budućnost Gradske limene glazbe Gospić neupitna jer to pokazuju mladi koji će zasigurno zamijeniti nas starije i nastaviti tradiciju puhačkog orkestra u Gospiću, kazao je Mijo Prša.
Dijamantno priznanje za 41 godinu rada i djelovanja primio je voditelj i dirigent Milan Ostović te Gradska limena glazba Gospić.
Dražen Prša