Pobjednik "9.Barkanijade" Saša Vidović BK "Grobnik"

Na ovogodišnjoj 9. po redu „Barkanijadi“ koju je organizirao biciklistički klub „Barkan“ Otočac učestvova je 101 natjecatelj, na onoj zahtjevnijoj od 33,5 km (55 učesnika) i rekreativnoj od 13 km (46 učesnika).
Barkanijadi su se odazvali poznati i manje poznati biciklisti, profesionalci, amateri, oni koji su nedavno tek prohodali, oni koji se sigurnije osjećaju na biciklu nego kad hodaju, ali i čitave obitelji koji svi zajedno uvažavaju zdrav način života i zabavu. U mnoštvu učesnika, na rekreativnoj smo stazi „uhvatili“ i zamjenicu župana ličko senjskog Ivanu Tomaš kojoj je ovo 9. Barkanijada, odnosno, do sada nije propustila niti jednu.
Na ovogodišnjoj „9. Barkanijadi“ mogli su se vidjeti biciklisti iz BK „Senja“, RBK „Japodi“ Bihać, BK „Zadar“, BK „Faust Vrančić“, BK „Fortica“ Šibenik, BK „Grobnik“, BK „Orbis“ Korenica, BK „Crikvenica“, BK „Macaklin“ ali i individualni biciklisti.
Pobjednik utrke na 33,5 km bio je Saša Vidović iz BK „Grobnik“ sa vremenom 1:07:16., drugo mjesto Marin Pejdo iz BK „Zadar“ sa vremenom 1:07:17., te treće Aleksandar Mataruga, individualac sa vremenom 1:11:35.
U konkurenciji žena najbolje vrijeme na 33,5 km ostvarila je Ira Radaković iz BK „Faust Vrančić“ u vremenu 1:24:17., drugo Tea Mavrić individualka sa vremenom 1:26:37 te treće Maetina Perčić individualaka sa vremenom 1:28:34.
Luka Jakovljević iz BK „Macaklin“ sa 67 godina (1948.) bio je najstariji učesnik biciklijade a najmlađi Toma Filipović sa 6 godina (2009.).
Nagrade i priznanja najboljima, kao i najstarijem i najmlađem učesniku biciklijade uručili su zamjenik župana Ličko senjskog Sanjin Rukavina, predsjednik Zajednice sportova Grada Otočca Nikola Pemper, brat pokojnog Željka Barkovića Barkana – Božo Barković te u ime BK „Barkan“ tajnica Irena Banić i predsjednik Marijan Marić.

Dražen Prša