„Dolazi zima, duga i hladna“… Tako govore riječi jedne stare balade. Ove riječi zadnjih dana učestalo ponavljaju stručnjaci za dugoročne vremenske prognoze. Iako je još uvijek nemoguće predvidjeti vremenske uvjete kakve ćemo imati za dulje razdoblje, ljubitelji snijega su vječiti optimisti. Dok službe za održavanje prometnica na sve ovo gledaju s drukčijim emocijama, mnogi jedva čekaju da se zabijeli okoliš. Među takvima su i djelatnici poduzeća „Vegium“ iz Karlobaga. Njihov Sportski centar na Baškim Oštarijama samo čeka novi snijeg.

Spremne su vučnice, dotjerane dvije skijaške staze u duljini od po 1 500 i 250 metara, sanjkalište… Još od lani postoji mogućnost vrlo povoljnog najma opreme za zimske sportove.  U idiličnom ambijentu Velebita možete se voziti u velikim saonicama sa konjskom zapregom.

Hostel je priča za sebe. Potreba njegovog otvaranja potvrdila se tijekom cijele 2016.  kada su ga doslovno opsjedali planinari i izletnici. Udaljen svega koji stotinjak metara od vučnice, u zimskom je razdoblju doista prostor u kojemu se traži mjesto više. Sve je spremno… Čeka se samo prvi (veći) snijeg.

L.O.