Približavanjem konca Adventa i dolaska Božića posvuda se  intenziviraju događanja kojima se uljepšavaju ovi dani. U Novalji će se  sutra, 16. prosinca u Pastoralnom centru prirediti predstava Lutkarskog kazališta iz Zagreba pod nazivom „Ivica i Marica“. Prikaz ove popularne i stare bajke braće Grimm mališani će moći pogledati od 18 sati.

Senjski klinci u subotu, 17. prosinca od 10 sati na Pavlinskom trgu dočekuju Djeda Božićnjaka, uz tradicionalni Božićni sajam u režiji OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“. Sve ovo pomažu Grad Senj i TZ grada Senja. Tradicionalni i jubilarni, deseti po redu Božićni sajam u Otočcu počinje u subotu, 17. prosinca od 10 sati u Sportskoj dvorani. Sajam ima međunarodni karakter i tijekom dva dana trajanja posjetitelji će moći vidjeti, osluhnuti i kušati mnoštvo sadržaja vezanih uz hrvatski Božić.

Ove subote započet će serijal sadržaja pod zajedničkim nazivom „Advent u Gospiću“. Otvara je u 10 sati i do konca ove godine bit će u znaku brojnih sadržaja koji će nam razveseliti ionako radosne dane oko Božića.  U Parku Kolakovac bit će postavljeni mnogi šatori sa štandovima gdje će se moći uživati u izabranim delicijama, nudit će se ukrasni i uporabni predmeti, organizirati radionice, nastupit će kulturno-umjetnička društva, a Djed Božićnjak će djecu voziti u svojoj kočiji. Tako će potrajati do 31. prosinca kada ćemo uz glazbeni program ispratiti 2016.  i dočekati 2017. godinu.

U Karlobagu se ove nedjelje, 18. prosinca priređuje Božićni koncert. Uz zvuke TS „Arija“ i Dječjeg zbora OŠ Karlobag posjetitelji će moći uživati u crkvi sv. Josipa od 17 sati. Hotel „Jezero“ na Plitvičkim jezerima bit će također u nedjelju, 18. prosinca od 19 sati domaćin Božićnog koncerta. U Kongresnoj dvorani nastupit će Klapa „Plitvička jezera“ s gostima.

L.O.