Turistička zajednica Grada Senja u sklopu Programa proslave Dana Grada Senja, a povodom obilježavanja Dana planeta zemlje organizira u subotu s početkom u 10.00 sati akciju čišćenja podmorja senjske luke.

Akcija će se održati u suradnji sa Klubom za podvodne aktivnosti „Crikvenica“ iz Crikvenice, Ronilačkim klubom „Saint Georges“ iz Svetog Jurja, Ronilačkim centrom „Mihurić“ iz Selca, lokalnim roniocima, Gradskim komunalnim društvom „Komunalac“ Senj te Eko udrugom Senj.

Spomenuta akcija podrazumijeva organizirano sakupljanje i odvoz izvađenog sitnog i krupnog otpada iz podmorja senjske luke. Istovremeno će se u parku Nehaj održati i Zelena čistka u kojoj će 40- tak volontera čistiti povijesni park Nehaj.
Zbog velikog interesa građana istog dana ponovit će se i akcijska prodaja ukrasnog i voćnog sadnog materijala koja se i ovaj put organizira u suradnji sa Upravom šuma Senj, Rasadnikom Podbadanj iz Crikvenice. Prodaja sadnog materijala održat će se na Pavlinskom trgu s početkom u 09:00 sati, a s ciljem uljepšavanja okućnica građana. Turistička zajednica subvencionirat će cijenu sadnica s 30%. Sadni materijal prilagođen je senjskom podneblju i klimi. Tijekom trajanja akcije građani će dobiti i savjet kako biljku posaditi i njegovati.
Na Pavlinskom trgu će istog dana biti organizirana i Pučka veselica kojom će grad Senj počastiti građane i posjetioce za svoj rođendan. Uz prigodan glazbeni program posjetitelji će bit počašćeni prženim ribicama.

L.O.