Akcija čišćenja u posebnom rezervatu „Laudonov gaj“ 

Zajedničkim trudom Javne ustanove za zaštitu i očuvanje prirode Ličko-senjske županije, šumarija Udbina i Korenica te Općine Udbina u srijedu je provedena akcija čišćenja u posebnom rezervatu šumske vegetacije „Laudonov gaj“.

Iz zaštićenog područja su uklonjeni ostaci objekta srušenog u Domovinskom ratu. Sanirano područje je pripremljeno za radove postavljanja drvene sjenice koja će imati funkciju učionice na otvorenom. Javna ustanova za zaštitu prirode Ličko-senjske županije izradila je idejni projekt uređenja poučno-rekreativne staze u posebnom rezervatu, a trenutno priprema vodiče za nastavnike, učenike i organizatore školskih izleta za niže i više razrede osnovnih škola kako bi se prirodne vrijednosti ovog jedinstvenog područja na primjeren način približile učenicima i široj zainteresiranoj javnosti.

Nastavak ispod oglasa

-Koristimo ovu priliku da se najsrdačnije zahvalimo svim sudionicima provedene radne akcije. Posebnu zahvalu dugujemo dožupanu ličko-senjskom g. Milanu Uzelcu i načelniku Općine Udbina g. Josipu Seučeku koji su financijski podržali ali i osobno sudjelovali u provođenju radova. Vjerujemo da će uređenje područja za prijem posjetitelja snažno doprinijeti promociji, zaštiti i očuvanju ovoga, u široj javnosti, pomalo zaboravljenog bisera ličkog šumarstva, stoji u objavi Javne ustanove za zaštitu i očuvanje prirode Ličko-senjske županije.

L.O.