Akcija “Helios” na Zrću: U tjedan dana uhićeno 266 ljudi i oduzeto više od 700 tableta ectasyja

Policija i ove godine provodi akciju na otoku Pagu, posebno na području oko plaže Zrće kako bi se spriječila, otkrila i procesuirala kaznena djela na poznatom partijanerskom odredištu, javljaju iz PU ličko-senjske.

Akcija koja se prijašnjih godina zvala Insula i Polifem, ove godine nosi naziv Helios, a već u prvom tjednu policijski su službenici kazneno i prekršajno obradili ukupno 266 osoba, od kojih je čak 213 državljana Velike Britanije, a među uhićenima je bilo i Australaca, Škota, Iraca te 12 Hrvata.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnijeto je 20 kaznenih prijava i to: 15 kaznenih prijava zbog dilanja droge, jedna kaznena prijava zbog prisile prema službenoj osobi, jedna kaznena prijava zbog napada na službenu osobu, jedna kaznena prijava za kazneno djelo iznude, jedna kaznena prijava zbog otmice i jedna kaznena prijava zbog krivotvorenja novca.

U tijeku su kriminalistička istraživanja zbog prijetnje i dilanja, a pored toga zbog korištenja droge policajci su izdali 220 Obveznih prekršajnih naloga, za što su naplaćene novčane kazne u ukupnom iznosu od 755.332,06 kuna i podnesena ukupno četiri optužna prijedloga.

U prvom tjednu provođenja akcije oduzeto je više od 140 g marihuane, više od 700 komada extasyja, više od 110 g ketamina, više od 120 g MDMA, više od 160 g kokaina, više od 120 g amfetamina i manja količina hašiša.

Policijski službenici tijekom proteklog razdoblja u osam navrata su uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanja radi savladavanja pružanja aktivnog otpora te sprječavanja bijega osobe, priopćili su iz Policijske uprave ličko-senjske.

L.O.