Službenici PU Ličko senjske (PP Otočac) u suradnji s djelatnicima Hrvatskog centra za razminiranje (HCR-a) i policijskim službenicima za protu eksplozivnu zaštitu PU Ličko senjske proveli su na Trgu Dražena Bobinca u Otočcu akciju pod nazivom „Manje oružja, manje tragedija“. Bila je to prigoda da policijski službenici upoznaju djecu iz vrtića „Ciciban“, osnovnoškolce i srednjoškolce ali i stanovnike na opasnost koju može izazvati neispravno postupanje s pronađenim oružjem ili minsko-eksplozivnim sredstvima. Bila je to prigoda da se pogledaju i izložena minsko eksplozivna sredstava i karta minsko opasnih mjesta na području Ličko senjske županije.
Tijekom akcije „Manje oružja-manje tragedija“ dijeljeni su leci u kojima policija sve stanovnike podsjeća na važnost povrata zaostalog oružja.

Mladen Crnković, glasnogovornik HCR
Mladen Crnković, glasnogovornik HCR

„U sklopu te akcije HCR prezentira minski problem u Hrvatskoj, Lici, na području Grada Otočca, i ono što je najvažnije djeci prikazujemo oznake od minskih opasnosti, prikazujemo im sredstva na koja mogu naići u ovom području a sve sa ciljem kako bi ih educirali. Hrvatski je Sabor u rujnu 2009. godine donio nacionalni program protu minskog djelovanja temeljem kojeg smo se obvezali da ćemo zaključno do ožujka 2019. godine razminirati Hrvatsku. Kad je riječ o sredstvima, ove smo godine čak i dobri po tom pitanju, jer sredstva prate naše programe i planove tako da ove godine planiramo 100 četvornih km vratit Hrvatskoj čistog prostora i ako takvim tempom nastavimo mogli bi do 2019. godine završiti taj posao“ – kazao je glasnogovornik HCR Mladen Crnković.
Tijekom 2014. godine građani sa područja koje pokriva Policijska uprava ličko-senjska dragovoljno su predali 17 automatskih pušaka, pet poluautomatskih pušaka, 68 ručnih bombi, 30 mina, 167 komada ostalog rasprskavajućeg oružja, 5 kg eksploziva i 15 641 komad raznog streljiva.
Dražen Prša