Akcija policije na Zrću: Oduzeta velika količina nove vrste droge

Carina je ovih dana provela veliku operativnu akciju na Pagu pod nazivu ‘Zrće 2015.’. Službenici Odjela za mobilne jedinice Zadar i Odjela za mobilne jedinice Varaždin krenuli su u pojačan nadzor i provjeru na području otoka u cilju suzbijanja nelegalne trgovine, nelegalnog taksi prijevoza i sprječavanja nelegalne prodaje proizvoda kojima su povrijeđena prava intelektualnog vlasništva, priopćeno je iz Carine.

Pritom je utvrđeno 19 nepravilnosti temeljem čega su podneseni optužni prijedlozi ili prekršajni nalozi od strane Odjela za mobilne jedinice Zadar, te su tom prilikom privremeno oduzete razne vrste naočala, odjevnih predmeta, kapa, torbi, igračaka, ručnika, muzičkih slušalica i druge robe u ukupnoj količini od 2709 komada uključujući i 6 osobnih vozila.
U klubovima na području grada Novalje i mjesta Kolan utvrđeno je 15 nepravilnosti vezano uz nelegalnu prodaju ampula sa plinom N2O i 3 nepravilnosti vezane uz prodaju proizvod „RUSH“- poppers, sredstava koja se zlouporabljuju na način da ih se koristi kao omamljujuće sredstvo. Tom prilikom privremeno je oduzeto 3566 komada ampula sa plinom N2O, 915 komada balona, 27 komada inhalatora i dozera te preparat „RUSH“ 76 komada, priopćeno je iz Carine.

L.O.