Kao i svake godine MUP RH upozorio je javnost na početak nove školske godine i potrebu povećane pažnje i opreza u prometu. Akcija «Poštujte naše znakove», usmjerenu  je na zaštitu djece, mladih i najranjivijih sudionika u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito najmlađih koji po prvi put samostalno sudjeluju u prometu na cestama.

Od sutra, 5. rujna i svakog dana tijekom  rujna, a posebno u vrijeme početka i završetka nastave u školama, policijski službenici će pojačano nadzirati promet na prilaznim cestama i raskrižjima u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece iz škole.

Policija apelira na sve vozače da obrate pozornost na djecu i to ne samo u blizini škola, već i na drugim mjestima gdje se djeca kreću.

„Vozači, pridržavajte se prometnih propisa i pravila i poštuje prometne znakove. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu jer će ona, barem na početku škole, biti neusredotočena i zaigrana kao da su još na odmoru. Podsjećamo vas da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 km/h“, stoji u priopćenju vezanom uz  akciju „Poštujte naše znakove“!

L.O.